Recepata za ručak nikad dosta, a zna se da Srbi ne mogu da zamisle jelo bez mesa. Zato vam donosimo savršen recept za batake koje se spremaju najlakše moguće. Meso je neverovatno sočno i lako se odvaja od kostiju, a sve što treba da uradite jeste da ih marinirate, a onda ispečete u rerni. Ovaj recept sigurno uspeva svakoj domaćici, a ovako pripremljene batake možete da poslužite sa krompirom ili salatom.

Sastojci:

  • 4-5 bataka sa karabatakom
  • 180 ml jogurta
  • 1 kašičica soli 
  • 1 kašičica čilija u prahu 
  • 1 kašičica slatke paprike 
  • 1 kašičica korijandera
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica bibera 
  • 1 kašičica kurkume
  • 1 kašičica garam masale
  • 1 kašičica mlevenog đumbira
  • 60 ml soka od limuna 
  • 60 ml ulja 
  • 1 kap crvene boje za hranu 
  • 1 kap narandžaste boje za hranu

Recpet za sočne batake iz rerne:

17:16
Korak 1

Marinirajte batake

U činiji pomešajte jogurt, so, čili u prahu, papriku, korijander, biber, kurkumu, garam masalu, beli luk u prahu, mleveni đumbir, limunov sok, biljno ulje i boju za hranu. Zasecite batake i lepo uvaljajte u marinadu sa začinima. Ostavite sat vremena u frižideru. 

17:17
Korak 2

Pecite batake 

U pleh stavite rešetku od rerne i pre poređajte batake i prelijte preostalom marinadom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko sat vremena.

Pročitajte i ovo: Ćureći bataci u aromatičnom sosu

BONUS VIDEO: 

RECEPT DANA: Piletina u sosu od crvenog vina - jelo koje i najveće gurmane ostavlja bez daha Kurir televizija

(StvarUkusa/S.B.)