Recepata za ručak nikad dosta, a zna se da Srbi ne mogu da zamisle jelo bez mesa. Zato vam donosimo savršen recept za batake koje se spremaju najlakše moguće. Meso je neverovatno sočno i lako se odvaja od kostiju, a sve što treba da uradite jeste da ih marinirate, a onda ispečete u rerni. Ovaj recept sigurno uspeva svakoj domaćici, a ovako pripremljene batake možete da poslužite sa krompirom ili salatom.
Sastojci:
- 4-5 bataka sa karabatakom
- 180 ml jogurta
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica čilija u prahu
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica korijandera
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica kurkume
- 1 kašičica garam masale
- 1 kašičica mlevenog đumbira
- 60 ml soka od limuna
- 60 ml ulja
- 1 kap crvene boje za hranu
- 1 kap narandžaste boje za hranu
Recpet za sočne batake iz rerne:
Marinirajte batake
U činiji pomešajte jogurt, so, čili u prahu, papriku, korijander, biber, kurkumu, garam masalu, beli luk u prahu, mleveni đumbir, limunov sok, biljno ulje i boju za hranu. Zasecite batake i lepo uvaljajte u marinadu sa začinima. Ostavite sat vremena u frižideru.
Pecite batake
U pleh stavite rešetku od rerne i pre poređajte batake i prelijte preostalom marinadom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko sat vremena.
Pročitajte i ovo: Ćureći bataci u aromatičnom sosu
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem