Za današnji ručak vam predlažemo da isprobate sjajan recept koji će se dopasti svima, a u pitanju su ćureći bataci. Za njihovu pripremu vam nije potrebno preterano kulinarsko iskusto, jer sve što treba da uradite jeste da poređate sastojke u tepsiju i stavite da se peku. Ovaj ručak se praktično sam sprema, a sve sastojke sem bataka, uglavnom imate kod kuće. 

Sastojci:

  • 4 ćureća batake (manja)
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašika crnog luka u prahu
  • 1 kašika mešavine začina
  • 1/2 kašike pilećeg bujona
  • 1 kašičica mlevenog bibera
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 1 kašičica italijanskog začina
  • 4 kašike neslanog putera
  • 1 kašika začina za ćuretinu (može i za piletinu) 
  • 1 šolja pilećeg bujona
  • 1 crni luk 
  •  1 paprika

Recept za ćureće batake u aromatičnom sosu:

U tepsiju poređajte batake, pa sipajte maslinovo ulje, crni luk u prahu, mešavinu začina, mlevenu pileću kocku, biber, papriku i lepo sjedinite rukama. U bujon sipajte začin za ćuretinu ili piletinu i promešajte, pa prelijte preko bataka. Preko stavite seckanu papriku i crni luk, pa poređajte puter. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C sat vremena poklopljeno, a onda skinite poklopac i pecite još pola sata. Poslužite bateke u aromatičnom sosu sa pire krompirom.

Pročitajte i ovo: Ćurka sa mlincima

BONUS VIDEO: 

Sočni bataci  Instagram/healthfitnessguide_

Izvor: StvarUkusa