Definitivno su ćevapi jedno od omiljenih srpskih jela. Mogu se čak spremati i od povrća. Za danas predlažemo ćevape, ali punjene pečurkama. Peku se u rerni, ali obmotani u pek papir. Tako su ukusni i sočni, a posipaju se i rendanim sirom.
Sastojci:
- 650 g mlevenog mesa
- 1/2 kašičice soli +1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice bibera + 1/2 kašičice bibera
- 1 jaje
- 30 g parmezana
- 1 šaka peršuna
- 2 kašike prezli
- 1 glavica luka
- 2 kašike ulja
- 1 šargarepa
- 4 veće pečurke
- 120 g tvrdog sirasira
Recept za ćevape iz rerne sa pečurkama i sirom:
U mleveno meso za ćevape dodajte 1/2 kašičice bibera, 1/2 kašičice soli i jaje. Ubacite izrendan parmezan, iseckan peršun i preze, pa dobro sjedinite sastojke. Iseckajte crni luk, pa propržite na 2 zagrejane kašike ulja. Izrendajte šargarepu, pa je prodinstajte sa lukom oko 2 minuta. Ubacite iseckane pečurke, promešajte i malo prodinstajte, pa dodajte ostatak bibera i soli. Promešajte, pa ostavite da se dinsta 3-4 minuta. Dinstano povrće i pečurke stavite u činiju. List pek papira podelite na 2 dela. Potrebno je da imate 8-10 delova pek papira. Po svakom delu pek papira rasporedite mleveno meso za ćevape u oblik malo debljeg pravougaonika. Rasporedite po kašiku povrća i pečuraka, pa urolajte meso zajedno sa pek papirom i uvijte ivice pek papira sa obe strane kao pakovanje bombone. Poređajte ćevape po okruglom plehu i pecite na 180°C oko 25 minuta. Izrendajte tvrdi sir, pa izvadite ćevape iz pek papira i pospite ih njime. Pecite još 10 minuta na 180°C. Preporučujemo i sočne pileće ćevape na turski način.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem