Takosi su tradicionalna meksička hrana, a prave se tako što se tortilja napuni mlevenim mesom i dodacima po želji. Nju možete da prethodno ispečete kako bi bila hrskavija, a možete da je ostavite i svežu. U zavisnosti od punjenja takose možete da služite za doručak, ručak, večeru ili kada su neke proslave. Danas vam predlažemo tortilje nafilujete jednostavnim punjenjem sa mlevenim mesom, a onda pospite sirom, zelenom salatom...
- Sastojci:
- 900 g mlevenog mesa (po izboru)
- 1 čen belog luka
- 1/4 šolje maslinovog ulja
- 1 veliki luk
- 1/2 crvene paprike
- 1/2 zelene paprike
- 28 g začina za takose
- 1/4 šolje salsa sosa
- tortilja
- Još:
- zelena salata
- salsa sos
- tvrdi sir
- crni luk
Priprema:
U tiganju zagrejte ulje, pa propržite seckani crni i mleveni beli luk. Kada omekša dodajte meso, pa posolite i pržite dok ne bude gotovo. Zatim dodajte sitno seckanu papriku, kao i začin za takose, salsa sos i promešajte. Smanjite temperaturu, poklopite i dinstajte još 5 minuta. Tortilju presavijte na pola, kao čamac, pa pecite u zagrejanoj rerni 5 minuta, pa napunite mesom i dodajte dodatak po želji, a to može da bude rendani sir, seckani crni luk...
Izvor: Stvar ukusa
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak
Mimoza salata sa piletinom
Zaboravite klasiku, ovo je najlakši način za najlepša jaja za Uskrs