Ovo izvrsno kuvano jelo se po originalnom receptu pravi samo od kiselog kupusa, krompira i pasulja. Idelano je za post, ali mi predlažemo da manastirsku jotu obogatite i krupnim komadima mesa. Ovo je idealan recept za sve one koji su ljubitelji čuvenog kuvanog jela, ali ne mogu da zamisle ručak bez mesa.
- Sastojci:
- 1 manja glavica kiselog kupusa
- 1 konzerva pasulja
- 5 krompira (može i mladi)
- 300 g svinjskog ili telećeg mesa
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 200 ml paradajz sosa
- 2 kašičice mlevene crvene paprike
- lovorov list
Priprema:
Iseckajte kupus na kocke, pa stavite u dublju šerpu. Sipajte vodu i kuvajte dok ne omekša. U drugu šerpu stavite krompir i isto kuvajte. U trećoj šerpi propržite sitno seckani crni i beli luk, pa kada omekšaju dodajte meso isečeno na kocke. Kada se i ono proprži dodajte proceđeni kupus, krompir i pasulj. Posolite i pobiberite, pa pospite slatkom paprikom. Promešajte, a onda sipajte vodu i paradajz sos. Opet promešajte, pa dodajte lovorov list. Poklopite i krčkajte nekih 20 minuta, a povremeno pogledajte da li treba da dolijete vodu.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem