Ovo izvrsno kuvano jelo se po originalnom receptu pravi samo od kiselog kupusa, krompira i pasulja. Idelano je za post, ali mi predlažemo da manastirsku jotu obogatite i krupnim komadima mesa. Ovo je idealan recept za sve one koji su ljubitelji čuvenog kuvanog jela, ali ne mogu da zamisle ručak bez mesa.
- Sastojci:
- 1 manja glavica kiselog kupusa
- 1 konzerva pasulja
- 5 krompira (može i mladi)
- 300 g svinjskog ili telećeg mesa
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 200 ml paradajz sosa
- 2 kašičice mlevene crvene paprike
- lovorov list
Priprema:
Iseckajte kupus na kocke, pa stavite u dublju šerpu. Sipajte vodu i kuvajte dok ne omekša. U drugu šerpu stavite krompir i isto kuvajte. U trećoj šerpi propržite sitno seckani crni i beli luk, pa kada omekšaju dodajte meso isečeno na kocke. Kada se i ono proprži dodajte proceđeni kupus, krompir i pasulj. Posolite i pobiberite, pa pospite slatkom paprikom. Promešajte, a onda sipajte vodu i paradajz sos. Opet promešajte, pa dodajte lovorov list. Poklopite i krčkajte nekih 20 minuta, a povremeno pogledajte da li treba da dolijete vodu.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus