Ovaj obrok nekada je bio rezervisan isključivo za bogatu klasu. Donosimo vam recept za starinsko jelo u kojem ćete uživati.

Sastojci:

500 g svinjetine, malo ulja, 1 crni luk, 1 zelena paprika, 300 g šampinjona, 4 čorbadžijske paprike (pržene paprike koje su pre termičke obrade stajale u marinadi od sirćeta, soli, šećera, belog luka, peršuna, mirođije i šargarepe), 1 šolja soka od paradajza, 3 kisela krastavčića, 50 ml belog vina, 100 g sira, 4 jajeta, malo soli, 1 kašičica mlevene paprike, malo svežeg peršuna.

Priprema:

Meso sečemo na kockice i stavljamo u duboki tiganj sa ugrejanim uljem da se prži. U njega dodajemo luk, očišćen i isečen na polumesece i zelenu papriku, isečenu na krugove. Кuvamo tako 5 minuta i dodajemo pečurke isečene na kriške.

Promešamo i dodajemo isečene krastavce, paradajz i čorbadžijske paprike, krupnije isečene. Jelo začinimo solju. Кuvamo tako oko 5 minuta, nakon toga sipamo vino. Ostavljamo tečnost da ispari i odozgo na sastojke izmrvimo sir, i dobro promešamo.

U prženom jelu kašikom pravimo gnezda i u njih razbijemo jaja. Кad jaja pobele, jelo posipamo mlevenom paprikom i sitno iseckanim peršunom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: opanak.rs