Kesadilje su meksički specijalitet koji se pravi od tortilja i nadeva po želji, ali sir je obavezan. Meksikanci ovu hranu jedu često, a prodaje se i na ulici, a poslednjih godina je postala neverovatno popularna u celom svetu. Osim fantastičnog ukusa i lako se priprema, a koriste se svima omiljeni sastojci. Naš predlog je da sada probate ovu predivnu kesadilju sa mlevenim mesom i sirom prepunu začina. Uživajte!

  • Sastojci:
  • 1 crni luk 
  • 450 g mlevenog mesa
  • 1 kašičica ljute crvene paprike  
  • 1/2 kašičice sušenog origana
  • 1 kašičica tucane paprike 
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • 1/2 kašičice crnog luka u prahu
  • 1 kašika paradajz pirea 
  • 2 kašike bujona
  • 1 veza peršuna
  • 170 g tvrdog sira 
  • 6 tortilja 

Priprema:
Crni luk sitno iseckajte, a onda propržite. Kada omekša dodajte mleveno meso, posolite i pobiberite, pa pospite crvenom paprikom, belim i crnim lukom u prahu, tucanom paprikom i origanom. Promešajte. Pred kraj dodajte paradajz pire i bujon, pa opet dobro promešajte. Ugasite šporet i u meso dodajte sitno seckani peršun. Pola svake tortilje pospite rendanim sirom, pa sipajte dve kašike smese sa mlevenim mesom, pa opet preko sir. Preklopite i poređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite na 200°C oko 5-7 minuta. Prijatno!

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE