Ina Garten je američka kuvarica koja ima i svoju emisiju na jednom kulinarskom kanalu. Tamo je podelila recept za čuvenu američku poslasticu, a to je brauni. Ovaj čokoladni kolač se vrlo jednostavno pravi, ali ima jedan trik koji mu drastično menja ukus. U smesu obavezno dodajte i kafu jer će ona dati poseban šmek i pojačaće ukus čokolade. Ovaj recept je isprobala i čuvena tiktokerka Kejt Dejvidson, a ovaj video je pogledalo preko milion ljudi i oduševilo se trikom. Isprobajte i vi ovaj ukusan recept za brauni.
- Sastojci:
- 450 g neslanog putera
- 450 g čokolade
- 170 g nezaslađene čokolade
- 6 velikih jaja
- 3 kašike instant kafe
- 2 kašike ekstrakta vanile
- 2 šolje šećera
- 1 šolja brašna
- 1 kašika praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 3 šolje seckanih oraha
- 30 g čokoladnih mrvica
Priprema:
Istopite puter i čokoladu na pari, pa ostavite da se ohladi. U posudi pomešajte jaja, kafu, vanili u šećer. Dodajte istopljenu čokoladu (toplu) i sjedinite, pa ostavite da se smesa ohladi na sobnoj temepraturi. Zatim u tu smesu dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i so. U drugoj posudi pomešajte seckane orahe i čokoladne mrvice, pa sipajte kašiku brašna i promešajte. Dodajte u smesu za brauni. Tepsiju premažite puterom i pospite brašnom, pa izlijte smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta, pa izvadite pleh, malo protresite da vazduh izađe i pecite još 15 minuta. Kada se ohladi isecite kocke. Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus