Cicvara je starinsko jelo koje je nastalo na Durmitoru kao božićna čast. Sprema od kukuruznog brašna i kajmaka, a po želji može da se prelije medom. Kao prilog poslužite krompir ili hleb, a ako gostu poslužite cicvaru i pred njim nasečenu crnogorsku pršutu, to predstavlja najveću moguću čast.Sastojke za čuveni specijalitet ima skoro svaka kuća, a priprema uopšte nije teška. 

  • Sastojci: 
  • 200 ml vode
  • 200 ml mleka
  • 400 g kajmaka
  • 80-100 g kukuruznog brašna

Priprema: 
Mleko i vodu pomešajte, pa kuvajte dok ne proključa. Zatim dodajte kajmak i promešajte. Ponovo stavite da se kuva, ali na manjoj temperaturi i dodajte brašno. Kuvajte, uz neprestano mešanje, dok se smesa ne zgusne, a to je oko 10 minuta. Probajte, ako nije slano dosolite.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE