Francuzi su poznati kao vrsni kuvari, a njihova kuhinja je jedna od popularnijih. Pored sireva i peciva, čuveni su i po najrazličitijim pripremama mekanog mesa.Naš današnji predlog je da isprobate i biftek u fantastičnom sosu od pečuraka. Prvo kratko propržite meso, a onda za manje od pola sata napravite ukusan umak. Ovako pripremljeno jelo koje podseća na gulaš najbolje je da poslužite sa testeninom ili pire krompirom. Naravno može i sezonska salata.
- Sastojci:
- 700 g bifteka
- 1 crni luk
- 300 g pečuraka
- 500 ml goveđeg bujona
- 3 kašike putera
- 2 kašike brašna
- 1 kašika Dižon senfa (može i običan)
- 3 kašike kisele pavlake
Priprema:
Meso izlupajte čekićem, pa isecite na trake. Posolite i pobiberite. Propržite u tiganju u kom ste zagrejali 2 kašike ulja. Izvadite meso, pa u istom istopite puter. Dodajte crni luk isečen na rebarca, pa kada omekša dodajte seckane pečurke. Kada se sve proprži dodajte brašno i promešajte, pa sipajte bujon (kocku supe rastvorite u vreloj vodi). Kada krene da ključa dodajte kiselu pavlaku i senf i dobro promešajte. Krčkajte još 3-5 minuta, pa posolite i pobiberite. Promešajte i vratite meso. Lepo sjedinite i krčkajte još minut, dva.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem