Nudle su omiljeni izbor širom sveta kada želimo nešto što se sprema brzo, jeftine su, a mogu da se kombinuju sa raznim namirnicama. U kineskoj kuhinji, jedno od najpopularnijih jela sa nudlama je "čau mejn", brzi obrok sa piletinom i ljutim papričicama. Ako ne volite ljuto, slobodno smanjite količinu papričica, ali znajte da je ovo jelo najbolje kada je malo pikantno. 

Evo kako se pravi "čau mejn" sa nudlama!

Sastojci:

  • 250 grama nudli
  • 300 grama pilećih prsa
  • 2 čena belog luka
  • manja glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 2 crvene ljute papričice
  • soja sos
  • ulje 
  • susam
  • korijander (nije obavezan)

Priprema:

Piletinu isecite na kockice i ispržite u vrelom ulju. Stavite vodu za nudle i dobro je posolite. 

U tiganj sa piletinom dodajte sitno seckani crni i beli luk, kao i šargarepu isečenu na štapiće. Ljute papričice isecite na kolutiće i dodajte u tiganj. Nudle kuvajte samo nekoliko minuta, čim isplivaju na površinu, gotove su. Imajte u vidu da se pirinčane kuvaju kraće od onih sa jajima, pa pripazite šta piše na pakovanju.

Zalijte piletinu i povrće soja sosom, dodajte oceđene nudle i promešajte. Pre serviranja, pospite susamom i korijanderom.

Pročitajte i 3 najbolja recepta sa kineskom mešavinom povrća!

BONUS VIDEO: Pileći batak u crvenom vinu!

Kurir televizija RECEPT DANA: Piletina u sosu od crvenog vina - jelo koje i najveće gurmane ostavlja bez daha

Izvor: StvarUkusa