Pirinčana rezanca ili nudle su jako povoljne, lako se spremaju i zaista se mogu kombinovati sa raznim namirnicama.

Zato vam predstavljamo pet načina kako da uključite pirinčana rezanca u ishranu:

1. Probajte novu vrstu rezanaca

Obiđite bolje snabdevene prodavnice zdrave hrane  i pokušajte da pronađete razne vrste rezanaca. Ako imate sreće naćićete pakete svežih pirinčanih rezanaca. U slučaju da ne pronađete baš njih, sigurno ćete naći sušena pirinčana rezanca, koja su više sivkasto- bež boje, u odnosu na sveže nudle. Možete ih potopiti u vodu da odstoje oko 15 minuta, kako bi omekšale i dobile providnu boju. Ovo je odlična zamena za sveže rezance. Nakon potapanja, dok su još uvek mokra, potopite ih u sos. Tada će ga tada najbolje upiti.

2. Sipajte pirinčana rezanca u supu

Ugledajte se na Vijetnamce koji jedu supu i kada je u Hanoiu temperatura vazduha oko 100 stepeni. Umesto pileće i pirinčane supe, vi možete napraviti pileća i pirinačana rezanca.

Jedite supu kao Vijetnamci: U jednu ruku uzmite štapić, dok u drugoj držite kašiku. Obavijte nekoliko rezanaca oko kašike, a zatim se zadržite na povrću ili mesu, i na kraju umočite kašiku u tečan sos. Ovo može da krene naopako, ali svaki zalogaj je savršenog ukusa!

3. Napravite sočna rezanca

Sušena pirinčana rezanca su idealna za stir fry tehniku pripreme jela, zato što odlično upijaju soseve. Vijetnamci najčešće  uživaju u pečenim ili svežim prolećnim rolnicama koje se sastoje od pirinčanih rezanaca sa svežim liskama bilja, kao što su korijander, nana, zelena salata i tajlandski bosiljak. Prolećne rolnice i začinsko bilje se odlično slažu sa nuoc cham, jednostavanim ribljim sosem.

4. Urolajte pirinčana rezanca u prolećne rolnice

Pirinčana rezanca su odlična u svežim ili pečenim prolećnim rolnicama, i zapravo, njihova lepljivost pomaže da se smesa popuni i učvrsti. Pored toga, rezanca stežu sastojke i upijaju fantastičan sos koji biljke otpuštaju. Ovo je odličan i zdrav letnji obrok.

Pogledajte i Rezanci u siru sa povrćem

5. Ubacite pirinčana rezanca u salatu

Baš kao što biste koristili žitarice, tako možete staviti i pirinčana rezanca u salatu. Letnje povrće se meša sa hladnim i svežim pirinčanim rezancima, dok se preko njega stavlja mešavina raznih začina.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs