Pirinčana rezanca ili nudle su jako povoljne, lako se spremaju i zaista se mogu kombinovati sa raznim namirnicama.
Zato vam predstavljamo pet načina kako da uključite pirinčana rezanca u ishranu:
1. Probajte novu vrstu rezanaca
Obiđite bolje snabdevene prodavnice zdrave hrane i pokušajte da pronađete razne vrste rezanaca. Ako imate sreće naćićete pakete svežih pirinčanih rezanaca. U slučaju da ne pronađete baš njih, sigurno ćete naći sušena pirinčana rezanca, koja su više sivkasto- bež boje, u odnosu na sveže nudle. Možete ih potopiti u vodu da odstoje oko 15 minuta, kako bi omekšale i dobile providnu boju. Ovo je odlična zamena za sveže rezance. Nakon potapanja, dok su još uvek mokra, potopite ih u sos. Tada će ga tada najbolje upiti.
2. Sipajte pirinčana rezanca u supu
Ugledajte se na Vijetnamce koji jedu supu i kada je u Hanoiu temperatura vazduha oko 100 stepeni. Umesto pileće i pirinčane supe, vi možete napraviti pileća i pirinačana rezanca.
Jedite supu kao Vijetnamci: U jednu ruku uzmite štapić, dok u drugoj držite kašiku. Obavijte nekoliko rezanaca oko kašike, a zatim se zadržite na povrću ili mesu, i na kraju umočite kašiku u tečan sos. Ovo može da krene naopako, ali svaki zalogaj je savršenog ukusa!
3. Napravite sočna rezanca
4. Urolajte pirinčana rezanca u prolećne rolnice
Pirinčana rezanca su odlična u svežim ili pečenim prolećnim rolnicama, i zapravo, njihova lepljivost pomaže da se smesa popuni i učvrsti. Pored toga, rezanca stežu sastojke i upijaju fantastičan sos koji biljke otpuštaju. Ovo je odličan i zdrav letnji obrok.
5. Ubacite pirinčana rezanca u salatu
Baš kao što biste koristili žitarice, tako možete staviti i pirinčana rezanca u salatu. Letnje povrće se meša sa hladnim i svežim pirinčanim rezancima, dok se preko njega stavlja mešavina raznih začina.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno