1. Povrće oprati i očistiti. Grašak minut blanširati u posoljenoj vodi, procediti, preliti hladnom vodom. Tikvice iseći na kolutove, paradajz na kriške. Peršun oprati, protresti, iseckati.
2. Slaninu iseći na režnjeve i u tiganju reš ispržiti. Izvaditi, staviti na stranu. Na kašiki butera pet minuta dinstati tikvice i paradajz. Posle dva minuta dodati grašak i još dinstati. Posoliti i pobiberiti.
3. Na dve kašike butera propržiti brašno (treba da ostane belo). Naliti supom i mlekom, pustiti da provri. Dodati sir da se rastopi. Posoliti i pobiberiti po ukusu.
4. Rezance skuvati u posoljenoj vodi prema uputstvu sa kesice. Procediti, preliti hladnom vodom, ostaviti da se ocede u đevđiru i umešati u sos. Dodati slaninu i povrće, sve promešati. Po želji ukrasiti listićima peršuna.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus