Sastojci:
- 240 g pirea od bundeve
- 120 g rendanog parmezana, plus još za serviranje
- 3 velika žumanceta
- biber i so po ukusu
- 450 g špageta
- 6 kriški slanine, debelo isečene na komade od 3 cm
Recept za sezonsku pastu karbonaru sa bundevom:
Za pastu prvo ispasirajte bundevu, pa je pomešajte sa parmezanom i žumancima. Dodajte prstohvat bibera. Skuvajte testeninu do al dente i sačuvajte i 300 ml vode od kuvanja. Ocedite špagete.
U međuvremenu, u tiganju na srednjoj vatri pržite slaninu dok ne postane hrskava. Izvadite je šupljikavom kašikom i ocedite na tanjir obložen papirnim ubrusom. Ostavite mast od slanine u tiganju.
Dodajte oceđenu testeninu u tiganj sa masnoćom od slanine i promešajte. Vratite tiganj na tihu vatru da se zagreje mast, a zatim sklonite sa vatre pre nego što dodate mešavinu bundeve.
Dodajte vodu od kuvanja testenine u mešavinu bundeve da biste je razblažili, zatim sve dodajte špagetama i promešajte. Dodajte slaninu i promešajte, pa servirajte posuto sa još parmezana. Možda ćete želeti da napravite i muskatne bundeve punjene mesom.
Pročitajte kako se pravi plazma čizkejk sa bundevom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Proja sa tri vrste sira
Češki kolač sa makom
Lagani krompir paprikaš
Slavski rolat sa jajima i vlašcem
Slavske kokos kuglice sa konjakom i kafom