Sastojci:

  • 250 g testenine
  • 2 tikvice, prepolovljene po dužini, isečene dijagonalno
  • 1 kašika ulja
  • 500 g pilećeg filea, naseckanog
  • 50 g putera, seckanog
  • 1 praziluk, iseckan
  • 4 čena belog luka, iseckana
  • 1 1/2 kašika običnog brašna
  • 360 ml mleka
  • 120 ml pavlake za kuvanje
  • 120 g seckanog peršuna
  • 230 g rendanog kačkavalja
  • 120 g prezli

Recept za zapečenu pastu sa piletinom:

Kako biste napravili zapečenu pastu sa piletinom, podmažite posudu za pečenje. Skuvajte testeninu u velikom loncu, dodajući tikvice u poslednja 2 minuta kuvanja. Nakon toga sve iscedite. U međuvremenu, zagrejte ulje u velikom dubokom tiganju na srednjoj vatri. Dodajte piletinu. Pržite mešajući, 5 minuta ili dok ne porumeni. Prebacite na tanjir.

U istom tiganju istopite puter. Dodajte praziluk. Pržite 5 minuta ili dok ne omekša. Dodajte beli luk i brašno. Pržite, mešajući, 1 do 2 minuta. Skinite sa vatre. Postepeno umešajte mleko, pa pavlaku za kuvanje. Vratite na srednju vatru. Kuvajte, neprestano mešajući, 3 do 4 minuta, dok se smesa ne zgusne. Dodajte piletinu, mešavinu testenine, pola peršuna i pola kačkavalja. Mešajte dok se kačkavalj ne otopi.

Zagrejte rernu na 200 stepeni i prebacite mešavinu testenine u pripremljenu posudu za pečenje. U činiji pomešajte prezle sa preostalim kačkavaljem i peršunom. Pospite preko mešavine testenine. Pecite u rerni dok ne porumeni. Ako želite, pospite još peršuna odozgo i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i pastu sa piletinom na toskanski način.

Pročitajte kako da napravite najukusniju pastu sa cezar salatom

BONUS VIDEO

Instagram/dinner_at_hols  Recept za zapečenu pastu sa mlevenim mesom i sirom

StvarUkusa