Sastojci:
- 250 g testenine
- 2 tikvice, prepolovljene po dužini, isečene dijagonalno
- 1 kašika ulja
- 500 g pilećeg filea, naseckanog
- 50 g putera, seckanog
- 1 praziluk, iseckan
- 4 čena belog luka, iseckana
- 1 1/2 kašika običnog brašna
- 360 ml mleka
- 120 ml pavlake za kuvanje
- 120 g seckanog peršuna
- 230 g rendanog kačkavalja
- 120 g prezli
Recept za zapečenu pastu sa piletinom:
Kako biste napravili zapečenu pastu sa piletinom, podmažite posudu za pečenje. Skuvajte testeninu u velikom loncu, dodajući tikvice u poslednja 2 minuta kuvanja. Nakon toga sve iscedite. U međuvremenu, zagrejte ulje u velikom dubokom tiganju na srednjoj vatri. Dodajte piletinu. Pržite mešajući, 5 minuta ili dok ne porumeni. Prebacite na tanjir.
U istom tiganju istopite puter. Dodajte praziluk. Pržite 5 minuta ili dok ne omekša. Dodajte beli luk i brašno. Pržite, mešajući, 1 do 2 minuta. Skinite sa vatre. Postepeno umešajte mleko, pa pavlaku za kuvanje. Vratite na srednju vatru. Kuvajte, neprestano mešajući, 3 do 4 minuta, dok se smesa ne zgusne. Dodajte piletinu, mešavinu testenine, pola peršuna i pola kačkavalja. Mešajte dok se kačkavalj ne otopi.
Zagrejte rernu na 200 stepeni i prebacite mešavinu testenine u pripremljenu posudu za pečenje. U činiji pomešajte prezle sa preostalim kačkavaljem i peršunom. Pospite preko mešavine testenine. Pecite u rerni dok ne porumeni. Ako želite, pospite još peršuna odozgo i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i pastu sa piletinom na toskanski način.
Pročitajte kako da napravite najukusniju pastu sa cezar salatom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem
Tri vrste oblandi od jedne smese