Sastojci:

  • 450 g testenine
  • 1 kg zelene salate
  • 250 g iseckanog pilećeg belog mesa
  • parmezan, za serviranje

Za preliv:

  • 4 kašičice senfa
  • 4 kašike svežeg limunovog soka
  • 4 kašičice Vorčester sosa
  • 350 ml majoneza
  • 4 kašičice mlevenog belog luka
  • 2 kašičice kisele pavlake
  • 230 g sitno rendanog parmezana

Recept za pastu sa Cezar salatom:

Za pastu sa cezar salatom prvo napravite preliv tako što ćete u činiji da pomešate senf, limunov sok, Vorčester sos, majonez, mleveni beli luk i pavlaku, dok se dobro ne sjedine. Umešajte rendani parmezan i ¼ kašičice bibera, a zatim ostavite preliv po strani dok pravite salatu.

U ključaloj vodi prokuvajte testeninu do al dente, oko 10 minuta. Ocedite testeninu i prebacite je u veliku činiju za serviranje. Isecite zelenu salatu i pomešajte sa testeninom.

Dodajte pripremljeni preliv i mešajte da se sjedini. Pospite parmezanom i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i cezar salatu sa govedinom.

Pročitajte i kako se pravi cezar salata po receptu Džejmija Olivera

BONUS VIDEO

Cezar salata sa makaronama  Instagram/veganfeedgram

StvarUkusa