Sastojci:

  • 120 ml maslinovog ulja
  • 60 ml crvenog vinskog sirćeta
  • 1 kašika šećera
  • 1 čen belog luka, sitno iseckan
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica mlevenog kima
  • 1 kašičica ljute paprike
  • 1/4 kašičice bibera
  • 700 g kuvanog pirinča
  • 450 g belog pasulja iz konzerve, ispranog i oceđenog
  • 425 g crnog pasulja iz konzerve, ispranog i oceđenog
  • 360 g zamrznutog kukuruza, odmrznutog i prodinstanog
  • 4 mlada luka ili vlašca, narezana
  • 1 mala slatka crvena paprika, seckana
  • 60 g svežeg peršuna, sitno naseckanog

Recept za salatu sa pasuljem:

Kako biste napravili salatu, prvo skuvajte pirinač, ocedite ga i ostavite da se prohladi. Pasulj po želji kuvajte ili kupite gotov u konzervama. Ukoliko kupujete pasulj u konzevi obavezno ga isperite i ocedite.

U velikoj činiji pomešajte maslinovo ulje, sirće, šećer, beli luk, so, kim, ljutu papriku i biber i promešajte. Dodajte preostale sastojke i dobro izmešajte. Po želji ohladite salatu u frižideru pre serviranja. Možda ćete želeti da napravite i hrskavu i vegansku salatu sa krastavcem i kikirikijem.

Pročitajte i kako da napravite jednostavnu letnju salatu sa leblebijama i kuskusom

BONUS VIDEO

Instagram/lacucinadivane Recept za rižoto salatu sa tunjevinom i graškom

StvarUkusa