Sastojci:

  • 9 mini krastavaca, isečenih na kockice
  • 4 g svežeg korijandera, seckanog
  • 36 g pečenog neslanog kikirikija, seckanog
  • 1 kašika tostiranih semenki susama

Za preliv:

  • 45 g kikiriki putera
  • 1 kašika soja sosa
  • sok od ½ limete
  • 1 kašičica meda
  • ¾ kašičice belog luka u prahu
  • 1 kašika vode

Za posipanje:

  • 1 kašika čili ulja

Pogledajte kako se pravi: 

Recept za hrskavu i osvežavajuća salata sa krastavcem i kikirikijem:

Za ovu salatu prvo iseckajte krastavac, peršun i kikiriki. Prebacite u činiju zajedno sa susamom.
Dodajte sve sastojke za preliv u malu posudu i promešajte. Prelijte salatu dresingom i promešajte. Ostavite da odstoji najmanje 10 minuta da se ukusi pomešaju i da krastavac malo omekša i pusti sok.

Prilagodite začine po želji. Pokapajte čili uljem i po želji ukrasite sa još peršuna, kikirikija i susama. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i salatu od hrskavog pirinča i povrća.

Pročitajte i kako se pravi jednostavna letnja salata sa leblebijama i kuskusom

BONUS VIDEO

Instagram/ _eating_with_emily Kako se pravi najbolja grčka salata

StvarUkusa