Za slavu se obično služe ruska i mimoza, kao i druge svečane salate. Ali, Đurđevdan se slavi na proleće, kada je napolju lepo vreme i tada ljudi žele malo laganija jela. Naravno, niko se neće odreći pečenja ili mesa, ali umesto teških salata poslužite ovu osvežavajuću sa paradajzom, krastavcem i avokadom. Preko 8 miliona ljudi je oduševljeno ovim receptom, a treba vam 10 minuta.
- Sastojci:
- 450 g paradajza
- 1 krastavac
- 1/2 ljubičastog luka
- 2 avokada
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike soka od limuna
- 1/2 veze korijandera
Priprema:
Iseckajte paradajz, krastavac i luk i pomešajte u posudi. Dodajte seckani avokado i svež korijander, pa opet promešajte. Sipajte maslinovo ulje, limunog sok, pa posolite i pobiberite. Opet promešajte i probajte, ako fali još začina dodajte. Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus