Za slavu se obično služe ruska i mimoza, kao i druge svečane salate. Ali, Đurđevdan se slavi na proleće, kada je napolju lepo vreme i tada ljudi žele malo laganija jela. Naravno, niko se neće odreći pečenja ili mesa, ali umesto teških salata poslužite ovu osvežavajuću sa paradajzom, krastavcem i avokadom. Preko 8 miliona ljudi je oduševljeno ovim receptom, a treba vam 10 minuta.

  • Sastojci:
  • 450 g paradajza
  • 1 krastavac
  • 1/2 ljubičastog luka 
  • 2 avokada 
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike soka od limuna 
  • 1/2 veze korijandera

Priprema:
Iseckajte paradajz, krastavac i luk i pomešajte u posudi. Dodajte seckani avokado i svež korijander, pa opet promešajte. Sipajte maslinovo ulje, limunog sok, pa posolite i pobiberite. Opet promešajte i probajte, ako fali još začina dodajte. Prijatno!

Izvor: Stvar ukusa