Za slavu se obično služe ruska i mimoza, kao i druge svečane salate. Ali, Đurđevdan se slavi na proleće, kada je napolju lepo vreme i tada ljudi žele malo laganija jela. Naravno, niko se neće odreći pečenja ili mesa, ali umesto teških salata poslužite ovu osvežavajuću sa paradajzom, krastavcem i avokadom. Preko 8 miliona ljudi je oduševljeno ovim receptom, a treba vam 10 minuta.
- Sastojci:
- 450 g paradajza
- 1 krastavac
- 1/2 ljubičastog luka
- 2 avokada
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike soka od limuna
- 1/2 veze korijandera
Priprema:
Iseckajte paradajz, krastavac i luk i pomešajte u posudi. Dodajte seckani avokado i svež korijander, pa opet promešajte. Sipajte maslinovo ulje, limunog sok, pa posolite i pobiberite. Opet promešajte i probajte, ako fali još začina dodajte. Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom