Za slavu se uvek služi oval sa sitnim kolačima, a ako ove godine želite da ga dopunite ukusnim i drugačijim poslasticama, predlažemo da napravite keks kolač sa čokoladom i kikirikijem. Krckava poslastica se pravi brzo i lako, a gosti će je pojesti u slast. A ni sastojci nisu skupi i većinu već imate kod kuće. 

  • Sastojci: 
  • 600 g keksa
  • 120 g šećera
  • 250 ml mleka
  • 10 g vanilin šećera
  • 150 g putera
  • 60 g kakao praha
  • 100 g čokolade
  • 10 g ulja
  • 60 g kikirikija

Priprema:
U šerpi pomešajte mleko, šećer i vanilin šećer. Kada se zagreje dodajte kakao i kuvajte dok ne krene da ključa, uz neprestano mešanje. Zatim dodajte puter i mešajte dok se ne istopi. Sklonite sa šporeta. Keks (300 g) izlomite na sitne komade, pa ga prelijte dobijenom smesom. Dobro promešajte da se sve sjedini. U kalupu poređajte keks u komadu, pa sipajte pola fila i poravnajte. Zatim poređajte još jedan red keksa i preko fil. Ostavite da se ohladi u frižideru sat vremena. Za to vreme istopite čokoladu i pomešajte sa seckanim kikirikijem.Prelijte preko kolača, poravnajte i vratite u frižider na još 15 minuta da se stegne. Isecite. 

Izvor: Stvar ukusa