Pravljenje kolačanikada nije bilo lakše uz jednostavne recepte bez pečenja. Sve popularnije postaju poslastice koje se prave sa keksom, jer uspevaju i potpunim početnicima u kuhinji. Nema pečenja kore ili pravljenja komplikovanih filova, a ukus je odličan. Za ovaj recept napravite predivan kakao fil koji ćete premazati preko keksa, a onda sve prelijte belom glazurom. Kada se ohladi služite. Uživajte!
- Sastojci:
- 1 jaje
- 80 g šećera
- 1,5 kašika kukuruznog skroba
- 1 kašika kakaoa
- 500 ml mleka
- 30 g putera
- 200 g kakao keksa
- 60 g bele čokolade
- 4 kašičice ulja
Priprema:
Umutite jaje sa šećerom, pa dodajte skrob i kakao. Mutite dok ne razbijete sve grudvice, pa sipajte mleko i sjedinite. Zatim kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. U vatrostalnoj posudi poređajte keks, pa sipajte pola fila, a onda ponovo poređajte keks i sipajte drugu polovinu fila. Malo protresite posudu da se sastojci poravnaju i pokrijte providnom folijom i ostavite da se stegne u frižideru sat vremena. Belu čokoladu otopite sa uljem, pa prelijte preko fila i vratite u frižider na još 10 minuta da se glazura stegne. Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa
Uskršnja salata sa tortelinama, šunkom i kačkavaljem
Kako da dobijete najlepšu žutu boju jaja za Uskrs
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak