Pravljenje kolačanikada nije bilo lakše uz jednostavne recepte bez pečenja. Sve popularnije postaju poslastice koje se prave sa keksom, jer uspevaju i potpunim početnicima u kuhinji. Nema pečenja kore ili pravljenja komplikovanih filova, a ukus je odličan. Za ovaj recept napravite predivan kakao fil koji ćete premazati preko keksa, a onda sve prelijte belom glazurom. Kada se ohladi služite. Uživajte!

  • Sastojci:
  • 1 jaje
  • 80 g šećera 
  • 1,5 kašika kukuruznog skroba
  • 1 kašika kakaoa
  • 500 ml mleka
  • 30 g putera 
  • 200 g kakao keksa 
  • 60 g bele čokolade
  • 4 kašičice ulja

Priprema:
Umutite jaje sa šećerom, pa dodajte skrob i kakao. Mutite dok ne razbijete sve grudvice, pa sipajte mleko i sjedinite. Zatim kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. U vatrostalnoj posudi poređajte keks, pa sipajte pola fila, a onda ponovo poređajte keks i sipajte drugu polovinu fila. Malo protresite posudu da se sastojci poravnaju i pokrijte providnom folijom i ostavite da se stegne u frižideru sat vremena. Belu čokoladu otopite sa uljem, pa prelijte preko fila i vratite u frižider na još 10 minuta da se glazura stegne. Prijatno!

Izvor: Stvar ukusa