Sastojci:

Sastojci za hrskavi pirinač:

  • 250 g belog pirinča, kuvanog i ohlađenog
  • 1 puna kašika paradajz paste
  • 3 kašike ulje

Sastojci za salatu:

  • 4 krastavca
  • 1/2 veze sveže nane
  • 1/2 veze peršuna
  • 5 komada luka
  • 130 g oljuštenog edamamea
  • 1 avokado

Sastojci za preliv:

  • 30 ml soja sosa
  • 30 ml sirćeta
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašičica šećera
  • 1/2 soka od limuna
  • 1 čen belog luka

Pogledajte kako da napravite salatu:

Recept za salatu od hrskavog pirinča i povrća:

Za ovu salatu prvo pripremite hrskavi pirinač. Zagrejte rernu na 200°C. Obložite pleh papirom za pečenje. U velikoj činiji pomešajte kuvani beli pirinač, paradajz pastu i biljno ulje. Dobro promešajte.

Smesu pirinča ravnomerno rasporedite na pripremljen pleh. Pecite oko 40 minuta, mešajući pirinač svakih 10 minuta da bi se obezbedilo ravnomerno pečenje. Pažljivo gledajte da ne izgori. Kada postane hrskav i zlatan, izvadite ga iz rerne i ostavite da se ohladi.

Iseckajte sve povrće i stavite ga u veliku činiju. Dodajte edamame i avokado isečen na kockice u činiju. Napravite preliv tako što ćete u maloj činiji da pomešate sastojke. Promešajte sve dok se dobro ne izmeša.

U činiju sa povrćem dodajte seckani pečeni kikiriki i ohlađeni hrskavi pirinač. Prelijte salatu dresingom i promešajte. Poslužite odmah i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i salatu od pečenih krompira sa kiselim krastavčićima i začinskim biljem.

Pročitajte i kako da napravite osvežavajuću salatu od dve vrste kupusa i šargarepe

BONUS VIDEO

Instagram/lacucinadivane Recept za rižoto salatu sa tunjevinom i graškom

StvarUkusa