Sastojci:
- 3 kg tikvica
- 500 g šargarepe
- 500 g slatke paprike
- 5 glavica belog luka
- 1,5 kg paradajza
- 2,5 kašike mlevene crvene paprike
- 100 g šećera
- 2 kašike soli
- 200 ml ulja
Recept za zimnicu ađiku:
Za ovu zimnicu prvo izmeljite paradajz u mašini za mlevenje mesa. Oljuštite tikvice i takođe ih izmeljite, kao i papriku pa šargarepu, nakon ljuštenja. Beli luk izgnječite tučkom.
Sve povrće sjedinite, pa dodajte so, šećer i ulje. Kuvajte na srednjoj vatri, povremeno mešajući, 40 minuta.
Zatim dodajte mlevenu crvenu papriku i kuvajte adžiku od tikvica još 10 minuta. Sipajte u sterilne, tople tegle i zatvorite poklopce. Okrenite naopačke i umotajte u krpe preko noći. Možda ćete želeti da napravite i domaći kečap po italijanskom receptu.
Pročitajte kako se pravi zimnica od krušaka bolja od kompota
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Najmekši medenjaci koji se tope u ustima
Krompir čamci punjeni belim mesom i sirom
Prhki keksići sa mandarinom
Originalna italijanska pesto pasta
Kako da napravite domaći somun