Sastojci:

  • 3 kg tikvica
  • 500 g šargarepe
  • 500 g slatke paprike
  • 5 glavica belog luka
  • 1,5 kg paradajza
  • 2,5 kašike mlevene crvene paprike
  • 100 g šećera
  • 2 kašike soli
  • 200 ml ulja

Recept za zimnicu ađiku:

Za ovu zimnicu prvo izmeljite paradajz u mašini za mlevenje mesa. Oljuštite tikvice i takođe ih izmeljite, kao i papriku pa šargarepu, nakon ljuštenja. Beli luk izgnječite tučkom.

Sve povrće sjedinite, pa dodajte so, šećer i ulje. Kuvajte na srednjoj vatri, povremeno mešajući, 40 minuta.

Zatim dodajte mlevenu crvenu papriku i kuvajte adžiku od tikvica još 10 minuta. Sipajte u sterilne, tople tegle i zatvorite poklopce. Okrenite naopačke i umotajte u krpe preko noći. Možda ćete želeti da napravite i domaći kečap po italijanskom receptu.

Pročitajte kako se pravi zimnica od krušaka bolja od kompota

BONUS VIDEO

Kurir televizija KAKO DA VAM ZIMNICA TRAJE I DO TRI GODINE: Sremice otkrivaju glavni sastojak (KURIR TV)

StvarUkusa