Sada je pravo vreme da se sprema zimnica, a ajvar je nezaobilazan. Danas se svi odlučuju za kupovni ajvar, jer nemaju vremena da peku paprike, pa da ljušte, kuvaju... Ako ipak želite domaći, a da se sprema brzo, predlažemo vam da isprobate i ruski recept za ajvar.Oni ga ne kuvaju, a i ne peku paprike, pa će biti spreman za pola sata.

  • Sastojci: 
  • 2 kg paradajza 
  • 1 kg paprika 
  • 300 g belog luka 
  • 4 ljute paprike (opciono)
  • 1,5 kašika soli 
  • 1 veza peršuna 
  • 1 veza mirođije 
  • 1 kašika šećera 
  • 5 kašika sirćeta 

Priprema: 
Paradajz zasecite i blanširajte 5 minuta, pa skinite kožicu. Beli luk očistite. Paprike, paradajz i beli luk ubacite u blender i dobro usitnite. Sipajte u neku posudu pa posolite i dodajte seckani peršun i mirođiju. Dobro promešajte, pa dodajte šećer i sirće i opet lepo sjedinite. Sipajte u sterilisane tegle i stavite u frižider. 

BONUS VIDEO: 

CRVENO BLAGO! Proizvode ga samo četiri porodice u Srbiji, a mi smo pažljivo zabeležili svaki detalj njegove pripreme! (KURUR TV) Kurir televizija

Izvor: Stvar ukusa