Sada je pravo vreme da se sprema zimnica, a ajvar je nezaobilazan. Danas se svi odlučuju za kupovni ajvar, jer nemaju vremena da peku paprike, pa da ljušte, kuvaju... Ako ipak želite domaći, a da se sprema brzo, predlažemo vam da isprobate i ruski recept za ajvar.Oni ga ne kuvaju, a i ne peku paprike, pa će biti spreman za pola sata.
- Sastojci:
- 2 kg paradajza
- 1 kg paprika
- 300 g belog luka
- 4 ljute paprike (opciono)
- 1,5 kašika soli
- 1 veza peršuna
- 1 veza mirođije
- 1 kašika šećera
- 5 kašika sirćeta
Priprema:
Paradajz zasecite i blanširajte 5 minuta, pa skinite kožicu. Beli luk očistite. Paprike, paradajz i beli luk ubacite u blender i dobro usitnite. Sipajte u neku posudu pa posolite i dodajte seckani peršun i mirođiju. Dobro promešajte, pa dodajte šećer i sirće i opet lepo sjedinite. Sipajte u sterilisane tegle i stavite u frižider.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem