Vreme je da se sprema zimnica, a ono što svaka domaćica priprema jesu ajvar i pinđur, kao i pečene paprike. Ne postoji osoba koja će odbiti ove specijalitete, a mi vam predlažemo da isprobate i ćopulu. Ajvar, pinđur i ćopula se prave na sličan način, sastojci su uglavnom paprike i patlidžan, a ono što ovaj recept izdvaja je paradajz. Obavezno probajte. 

  • Sastojci:
  • 5 kg patliđana
  • 750 g paprike
  • 250 g paradajza 
  • 1 veza peršuna 
  • 1 veza mirođije 
  • so 

Priprema:

Paprike ispecite, pa im skinite kožicu. Patlidžanu isecite vrh, pa presecite na pola po dužini i takođe ispecite u rerni. Takođe mu skinite koru. Paradajz zasecite i kratko blanširajte, pa skinite kožicu. Kada ste pripremili povrće, sačekajte da se ocedi od viška vode, pa sameljite u blenderu, a možete i na mašinici ako imate. Stavite povrće u šerpu i kuvajte. Ćopula je gotova kada prođete varjačom, a smesa se ne skupi odmah. Pred kraj posolite, pa dodajte seckanu mirođiju i peršun. Sipajte ćopulu u sterilisane tegle i dobro ih zatvorite, pa u toplu rernu koja je isključena. Ostavite preko noći. Kada poslužujete ćopulu možete da dodate malo belo luka, sirćeta i oraha. 

BONUS VIDEO: 

Kurir televizija JEDNA STVAR RAZLIKUJE PRAVI DOMAĆI AJVAR OD OSTALIH: Evo kako da prepoznate koji je u pitanju (KURIR TELEVIZIJA)

Izvor: Stvar ukusa