Sastojci:

  • 1 limun ili narandža
  • 10 karanfilića
  • 2 kašičice crnog bibera, lagano zgnječene kuglice
  • 1 kašičica crvenog ljutog bibera, lagano zgnječene kuglice
  • komad svežeg korena đumbira od 5 cm, narezan
  • 1 litar belog vinskog sirćeta
  • 2 štapića cimeta
  • 1 kg šećera
  • 2 kg malih krušaka

Recept za zimnicu od krušaka:

Za ovu zimnicu očistite koricu limuna ili pomorandže i stavite u tiganj karanfilić, biber u zrnu, bobice aleve paprike, koren đumbira, sok od limuna ili pomorandže, sirće, štapiće cimeta i šećer. Mešajte na laganoj vatri dok se šećer ne rastvori.

Kruške oljuštite, isecite i prepolovite, pa dodajte u tiganj i dinstajte 15 minuta, dok ne omekšaju. Kruške izvadite šupljikavom kašikom i stavite u cediljku da se ocede. U međuvremenu, pojačajte vatru za sirup i kuvajte 15 minuta, dok se ne smanji za oko trećinu i malo zgusne.

Voće spakujte u zagrejane tegle i prelijte vrelim sirupom, tako da ih prekrije. Dobro zatvorite i čuvajte na hladnom i suvom mestu mesec dana pre upotrebe. Saznajte i kako Bugari kisele krastavčiće.

Pročitajte kako se pravi zimnica od kore lubenice kakvu još niste probali

BONUS VIDEO

KAKO DA VAM ZIMNICA TRAJE I DO TRI GODINE: Sremice otkrivaju glavni sastojak (KURIR TV) Kurir televizija

StvarUkusa