Sastojci:
- 1 limun ili narandža
- 10 karanfilića
- 2 kašičice crnog bibera, lagano zgnječene kuglice
- 1 kašičica crvenog ljutog bibera, lagano zgnječene kuglice
- komad svežeg korena đumbira od 5 cm, narezan
- 1 litar belog vinskog sirćeta
- 2 štapića cimeta
- 1 kg šećera
- 2 kg malih krušaka
Recept za zimnicu od krušaka:
Za ovu zimnicu očistite koricu limuna ili pomorandže i stavite u tiganj karanfilić, biber u zrnu, bobice aleve paprike, koren đumbira, sok od limuna ili pomorandže, sirće, štapiće cimeta i šećer. Mešajte na laganoj vatri dok se šećer ne rastvori.
Kruške oljuštite, isecite i prepolovite, pa dodajte u tiganj i dinstajte 15 minuta, dok ne omekšaju. Kruške izvadite šupljikavom kašikom i stavite u cediljku da se ocede. U međuvremenu, pojačajte vatru za sirup i kuvajte 15 minuta, dok se ne smanji za oko trećinu i malo zgusne.
Voće spakujte u zagrejane tegle i prelijte vrelim sirupom, tako da ih prekrije. Dobro zatvorite i čuvajte na hladnom i suvom mestu mesec dana pre upotrebe. Saznajte i kako Bugari kisele krastavčiće.
Pročitajte kako se pravi zimnica od kore lubenice kakvu još niste probali
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus