Sastojci:

  • 0,6 kg svežih, malih krastavaca
  • 100 ml sirćeta
  • 2 kašičice šećera
  • 1 mali luk isečen na kolutove
  • biber u zrnu
  • lovorov list
  • 1 crvena ljuta paprika
  • 3-4 čena belog luka
  • seme senfa (po želji)

Recept za kisele krastavce na bugarski način:

Za kisele krastavce, prvo ih operite u slanoj vodi. Dobro operite tegle, sterilišite ih. Poređajte krastavce i ostale čvrste sastojke u teglu. Prelijte sirćetom i dolijte vodu. Čvrsto zatvorite teglu i dobro protresite da biste bili sigurni da su sastojci dobro izmešani.

Po potrebi dodajte vodu i sirće u jednakoj razmeri. Kuvajte tegle na pari 10 minuta. Kada se skuva, umotajte ih u deblje krpe i ostavite da se ohlade. Nakon što su spremni, možete da ih čuvate u ostavi. Možda će vas zanimati i najbolji saveti za kiseljenje krastavaca.

Pročitajte kako da napravite letnje ukiseljene krastavce

BONUS VIDEO

KRASTAVCI IZ SRBIJE VRAĆENI, PRONAĐENA VEĆA KOLIČINA HEMIKALIJE! Stručnjak otkrio: Uticali su vremenski uslovi, razgradilo bi se! Kurir televizija

StvarUkusa