Sastojci:
- 0,6 kg svežih, malih krastavaca
- 100 ml sirćeta
- 2 kašičice šećera
- 1 mali luk isečen na kolutove
- biber u zrnu
- lovorov list
- 1 crvena ljuta paprika
- 3-4 čena belog luka
- seme senfa (po želji)
Recept za kisele krastavce na bugarski način:
Za kisele krastavce, prvo ih operite u slanoj vodi. Dobro operite tegle, sterilišite ih. Poređajte krastavce i ostale čvrste sastojke u teglu. Prelijte sirćetom i dolijte vodu. Čvrsto zatvorite teglu i dobro protresite da biste bili sigurni da su sastojci dobro izmešani.
Po potrebi dodajte vodu i sirće u jednakoj razmeri. Kuvajte tegle na pari 10 minuta. Kada se skuva, umotajte ih u deblje krpe i ostavite da se ohlade. Nakon što su spremni, možete da ih čuvate u ostavi. Možda će vas zanimati i najbolji saveti za kiseljenje krastavaca.
Pročitajte kako da napravite letnje ukiseljene krastavce
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem