Vreme je za zimnicu, a pored nezaobilaznih specijaliteta kao što su ajvar, pečene paprike, džem... u našem špajzu ili frižideru treba da se nađu i kiseli krastavci. Ako ste se odlučili za domaću zimnicu, a ne kupovnu, predlažemo vam ovaj super recept za kisele krastavce sa sirćetom. Hrskavi i slani odlični su kao salata ili dodatak u jelima.

  • Sastojci:
  • 1 kg krastavaca
  • 400 ml vode
  • 400 ml sirćeta
  • 3 kašike soli
  • 2 kašike šećera
  • 4 čena belog luka
  • 2 kašičice semena komorača
  • 1 kašičica bibera u zrnu
  • 1 crvena paprika

Priprema: 
Dobro operite krastavce, pa u šerpu sipajte vodu, sirće, so i šećer.  Kada tečnost proključa ostavite da se ohladi. U sterilisane tegle dodajte seckani beli luk, seme komrača, biber u zrnu i seckanu papriku. Dodajte i krastvace i prelijte ohlađenom tečnošću. Zatvorite tegle i ostavite na hladnom i tamnom mestu minimum nedelju dana, a nakon toga možete da ih jedete. 

BONUS VIDEO: 

kako da krastavac ostane svež TikTok/sohastiktok

Izvor: Stvar ukusa