Sve je manje onih koji prave zimnicu, ljudi se danas češće odlučuju za kupovnu. Ali, postoje mnogi recepti koji dosta olakšavaju pripremu određene zimnice, a donosimo vam i neobičan recept za kisele krastavce. Ne koristi se ni sirće ni šećer, a opet kiseli krastavci su neverovatno ukusni i savršeno hrskavi.
Evo šta treba da uradite
Prvo i osnovno koristite tegle od 3 l, jer iz nekog razloga kiseli krastavci na ovaj način ne uspevaju ako koristite tegle manje zapremine. Kada se odvojili i sterilisali tegle možete da počnete sa pripremom. U šerpu sipajte vodu i so, na litar vode idu 2 kašike soli. Kuvajte dok ne krene da ključa, a zatim prelijte krastavce koje ste poređali u teglu. Na dno tegle stavite listove rena, trešnje ili hrasta, kao i seckanu mirođiju jer oni daju poseban šmek. Tegle pokrijte (nemojte da zatvarate poklopcem), pa ostavite u kuhinji 2 dana. Nakon toga će se pojaviti pena i mehurići, kao i promena boje salamure i krastavaca. Tečnost treba da bude mutna, a povrće tamnozeleno. Penu skinite, pa u svaku teglu sipajte po dve kašike senfa u prahu. Zatvorite poklopce i ostavite da stoje još jedan dan. Nakon toga sipajte rasol iz tegli u šerpu i ostavite da se kuva par minuta, pa uklonite penu. Sipajte u nove i sterilisane tegle u kojima se nalazi krastavac.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus