Čorbast pasulj je jedno od omiljenih srpskih jela i često ga možemo naći na trpezi, pogotovo u zimskim mesecima. Ali, domaćice umeju da naprave pasulj i leti kada se ukućani užele ovog ukusnog jela. Osim izvanrednog ukusa, pasulj je bogati vitaminima, kao i mineralima, pa je preporučljiv da se jede.

Ali, kao i svako jelo, tako i pasulj možete da bude još ukusniji, ako znate neke cake. Iskusne domaćice često dele svoje tajne, pa je tako otkrivno šta treba da uradite kako bi pasulj bio savršenog ukusa. Trik je vrlo jednostavan, a mnogi nisu znali za njega. 

Šta je potrebno za savrešno ukusan pasulj? 

Dobro je poznato da pasulj mora da stoji u vodi koja se baca, ali kada krenete sa kuvanjem, opet prospite tu vodu i sipajte novu, ali toplu. Nakon toga vratite na šporet ponovo začinite i dodajte meso i nastavite da kuvate dok jelo ne bude gotovo. Oni koji su isprobali trik tvrde da on dosta poboljšava ukus jela.

BONUS VIDEO:

LAGANO LETNJE JELO KOJE ĆE VAS ZASITITI! Žiri očaran brzom pipremom: Pogledajte polufinale najpoznatije kulinarske emisije Kurir televizija

Izvor: Stvar ukusa