Čorbast pasulj je jedno od omiljenih srpskih jela i često ga možemo naći na trpezi, pogotovo u zimskim mesecima. Ali, domaćice umeju da naprave pasulj i leti kada se ukućani užele ovog ukusnog jela. Osim izvanrednog ukusa, pasulj je bogati vitaminima, kao i mineralima, pa je preporučljiv da se jede.
Ali, kao i svako jelo, tako i pasulj možete da bude još ukusniji, ako znate neke cake. Iskusne domaćice često dele svoje tajne, pa je tako otkrivno šta treba da uradite kako bi pasulj bio savršenog ukusa. Trik je vrlo jednostavan, a mnogi nisu znali za njega.
Šta je potrebno za savrešno ukusan pasulj?
Dobro je poznato da pasulj mora da stoji u vodi koja se baca, ali kada krenete sa kuvanjem, opet prospite tu vodu i sipajte novu, ali toplu. Nakon toga vratite na šporet ponovo začinite i dodajte meso i nastavite da kuvate dok jelo ne bude gotovo. Oni koji su isprobali trik tvrde da on dosta poboljšava ukus jela.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus