Svi veruju da je kuvana jaja lako napraviti, jer šta ima komplikovano u tome da stavite jaja u šerpu sa vodom. Ali postoje neki trikovi koji će vam pomoći da jaja ne puknu i da se što bolje skuvaju. Ovi trikovi su posebno poželjni kada kuvate jaja za Uskrs, ali isto tako ako želite da ih jedete za doručak, da od njih napravite savršeno predjelo kao što su punjena jaja, da ih dodate u salatu... Već smo pisali o tome da možete da dodate šibicu u vodu i tako sprečite pucanje, a ovaj trik je jednako lak i ima isti učinak, pa vi izaberite.
Ako ne želite da jaje pukne tokom kuvanja, predlažemo vam da svako obmotate čvrsto aluminijumskom folijom. Ona štiti jaja od mogućeg pregrevanja do kog može doći tokom kuvanja, pa samim tim sprečava i pucanje.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus