Svi veruju da je kuvana jaja lako napraviti, jer šta ima komplikovano u tome da stavite jaja u šerpu sa vodom. Ali postoje neki trikovi koji će vam pomoći da jaja ne puknu i da se što bolje skuvaju. Ovi trikovi su posebno poželjni kada kuvate jaja za Uskrs, ali isto tako ako želite da ih jedete za doručak, da od njih napravite savršeno predjelo kao što su punjena jaja, da ih dodate u salatu... Već smo pisali o tome da možete da dodate šibicu u vodu i tako sprečite pucanje, a ovaj trik je jednako lak i ima isti učinak, pa vi izaberite.
Ako ne želite da jaje pukne tokom kuvanja, predlažemo vam da svako obmotate čvrsto aluminijumskom folijom. Ona štiti jaja od mogućeg pregrevanja do kog može doći tokom kuvanja, pa samim tim sprečava i pucanje.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Pileći file na italijanski način
Zimnica od zelene boranije
Najbolji burger od goveđeg mesa