Svi veruju da je kuvana jaja lako napraviti, jer šta ima komplikovano u tome da stavite jaja u šerpu sa vodom. Ali postoje neki trikovi koji će vam pomoći da jaja ne puknu i da se što bolje skuvaju. Ovi trikovi su posebno poželjni kada kuvate jaja za Uskrs, ali isto tako ako želite da ih jedete za doručak, da od njih napravite savršeno predjelo kao što su punjena jaja, da ih dodate u salatu... Već smo pisali o tome da možete da dodate šibicu u vodu i tako sprečite pucanje, a ovaj trik je jednako lak i ima isti učinak, pa vi izaberite.
Ako ne želite da jaje pukne tokom kuvanja, predlažemo vam da svako obmotate čvrsto aluminijumskom folijom. Ona štiti jaja od mogućeg pregrevanja do kog može doći tokom kuvanja, pa samim tim sprečava i pucanje.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem