Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LOVAČKE ŠNICLE KOJE ĆETE OBOŽAVATI: Ukusnije nego inače, a sve zbog senfa, crnog vina i paradajz sosa

Mnogi ne znaju kako da spreme lovačke šnicle, a recept je zaista jednostavan. Poslužite za ručak uz salatu ili pire krompir.

 Lovačke šnicle Izvor: Shutterstock

Lovačke šnicle su jelo koje se dinsta i zahvaljujući ovakvoj termičkoj obradi ono je mekše. Obično se služe sa pire krompirom ili makaronama, a ako želite da isprobate nešto drugačije, ovaj recept je idealan. Prvo, meso premažite senfom jer on jelu daje poseban šmek, a u lovačke šnicle sipajte i crno vino, kao i paradajz sos, jer ove dve namirnice takođe poboljšavaju ukus. 

  • Sastojci:
  • 800 g šnicli od junećeg buta
  • 1 crni luk
  • malo senfa 
  • 1 ravna kašika brašna
  • 1 čaša crnog vina
  • 1 čaša paradajz sosa

Priprema:

Meso pokrijte i malo izlupajte tučkom. Posolite ga i pobiberite, premažite senfom i ispržite na malo ulja. Meso izvadite iz tiganja, pa sipajte još malo ulja i propržite sitno seckani crni luk. Kada luk omekša dodajte brašno i brzo mešajte. Zatim sipajte vodu, crno vino i paradajz sos. Promešajte i vratite meso. Krčkajte dok ne omekša. Ako je potrebno dolivajte još malo vode.

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

00:55
Kako se prave pilav i domaća supa
Izvor: instagram/zalogaj_mr
Izvor: instagram/zalogaj_mr

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti