Lovačke šnicle su jelo koje se dinsta i zahvaljujući ovakvoj termičkoj obradi ono je mekše. Obično se služe sa pire krompirom ili makaronama, a ako želite da isprobate nešto drugačije, ovaj recept je idealan. Prvo, meso premažite senfom jer on jelu daje poseban šmek, a u lovačke šnicle sipajte i crno vino, kao i paradajz sos, jer ove dve namirnice takođe poboljšavaju ukus.
- Sastojci:
- 800 g šnicli od junećeg buta
- 1 crni luk
- malo senfa
- 1 ravna kašika brašna
- 1 čaša crnog vina
- 1 čaša paradajz sosa
Priprema:
Meso pokrijte i malo izlupajte tučkom. Posolite ga i pobiberite, premažite senfom i ispržite na malo ulja. Meso izvadite iz tiganja, pa sipajte još malo ulja i propržite sitno seckani crni luk. Kada luk omekša dodajte brašno i brzo mešajte. Zatim sipajte vodu, crno vino i paradajz sos. Promešajte i vratite meso. Krčkajte dok ne omekša. Ako je potrebno dolivajte još malo vode.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem