Lovačke šnicle su jelo koje se dinsta i zahvaljujući ovakvoj termičkoj obradi ono je mekše. Obično se služe sa pire krompirom ili makaronama, a ako želite da isprobate nešto drugačije, ovaj recept je idealan. Prvo, meso premažite senfom jer on jelu daje poseban šmek, a u lovačke šnicle sipajte i crno vino, kao i paradajz sos, jer ove dve namirnice takođe poboljšavaju ukus. 

  • Sastojci:
  • 800 g šnicli od junećeg buta
  • 1 crni luk
  • malo senfa 
  • 1 ravna kašika brašna
  • 1 čaša crnog vina
  • 1 čaša paradajz sosa

Priprema:

Meso pokrijte i malo izlupajte tučkom. Posolite ga i pobiberite, premažite senfom i ispržite na malo ulja. Meso izvadite iz tiganja, pa sipajte još malo ulja i propržite sitno seckani crni luk. Kada luk omekša dodajte brašno i brzo mešajte. Zatim sipajte vodu, crno vino i paradajz sos. Promešajte i vratite meso. Krčkajte dok ne omekša. Ako je potrebno dolivajte još malo vode.

BONUS VIDEO: 

instagram/zalogaj_mr Kako se prave pilav i domaća supa

Izvor: Stvar ukusa