Lovačke šnicle su jelo koje se dinsta i zahvaljujući ovakvoj termičkoj obradi ono je mekše. Obično se služe sa pire krompirom ili makaronama, a ako želite da isprobate nešto drugačije, ovaj recept je idealan. Prvo, meso premažite senfom jer on jelu daje poseban šmek, a u lovačke šnicle sipajte i crno vino, kao i paradajz sos, jer ove dve namirnice takođe poboljšavaju ukus.
- Sastojci:
- 800 g šnicli od junećeg buta
- 1 crni luk
- malo senfa
- 1 ravna kašika brašna
- 1 čaša crnog vina
- 1 čaša paradajz sosa
Priprema:
Meso pokrijte i malo izlupajte tučkom. Posolite ga i pobiberite, premažite senfom i ispržite na malo ulja. Meso izvadite iz tiganja, pa sipajte još malo ulja i propržite sitno seckani crni luk. Kada luk omekša dodajte brašno i brzo mešajte. Zatim sipajte vodu, crno vino i paradajz sos. Promešajte i vratite meso. Krčkajte dok ne omekša. Ako je potrebno dolivajte još malo vode.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus