Sastojci:
- 2 kg bresaka
- 1 l vode
- 400 g šećera
- 1 kašičica limunske kiseline
- nekoliko štapića cimeta
- 2 glavice belog luka
- 1 kašičica karanfilića
Recept za zimnicu od bresaka:
Kako biste napravili zimnicu od bresaka, prvo operite breskve i presecite ih na pola. Izvadite koštice. Pripremite tegle, operite ih i osušite. Ubacite polovine bresaka u tegle, štapiće cimeta, iseckni beli luk i karanfilić.
Prokuvajte vodu sa šećerom i limunskom kiselinom u velikom loncu, na laganoj vatri. Ostavite na vatri dok se sav šećer ne istopi. Dok tečnost ključa, neprestano mešajte.
Dobijenu marinadu, vruću, sipajte preko breskvi u teglama. Sok mora da prekrije voće, ali do ivice tegle morate ostaviti slobodnog prostora od 2 cm. Zatvorite poklopce i kuvajte tegle na pari 10 minuta, nakon što tečnost proključa. Možda ćete želeti da isprobate i recept za zimnicu od cvekle.
Pročitajte i recept za kuvani paradajz sa feferonama
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak
Mimoza salata sa piletinom
Zaboravite klasiku, ovo je najlakši način za najlepša jaja za Uskrs