Sastojci:

  • 8 kg zrelog paradajza
  • 3 kašike soli
  • 1 veza peršuna
  • 1 veza celera
  • 2 glavice crnog luka
  • 5 feferona
  • 5 kašike šećera

Recept za kuvani pradajz sa feferonama:

Za kuvani paradajz prvo ga operite, očistite i iseckajte. Ubacite u ga u šerpu i dodajte očišćene feferone. Peršun i celer takoše iseckajte i ubacite u šerpu sa paradajzom i feferonama. Kuvajte sve dok koža sa paradajza ne počne da se odvaja.

Kada je kuvano, celu smesu dobro ispasirajte kroz cediljku, odvajajući sve čvrste i krupnije delove. Ponovite postupak koliko god da je potrebno. Vratite nazad u šerpu i sipajte so i šećer, pa nastavite da kuvate stalno mešajući, sve dok ne dobijete željenu gustinu paradajz sosa. Nakon toga, kuvani paradajz sipajte u zagrejane tegle ili flaše, zatvorite ih i ostavite da se ohlade. Možda ćete želeti da napravite neverovatnu poparu sa paradajz sosom.

Pročitajte oiriginalni recept za sjajan marinara sos

BONUS VIDEO

mrsdillonskitchen/instagram Trik zašto treba da dodate čokoladu u pardajz sos?

StvarUkusa