Sastojci:
- 8 kg zrelog paradajza
- 3 kašike soli
- 1 veza peršuna
- 1 veza celera
- 2 glavice crnog luka
- 5 feferona
- 5 kašike šećera
Recept za kuvani pradajz sa feferonama:
Za kuvani paradajz prvo ga operite, očistite i iseckajte. Ubacite u ga u šerpu i dodajte očišćene feferone. Peršun i celer takoše iseckajte i ubacite u šerpu sa paradajzom i feferonama. Kuvajte sve dok koža sa paradajza ne počne da se odvaja.
Kada je kuvano, celu smesu dobro ispasirajte kroz cediljku, odvajajući sve čvrste i krupnije delove. Ponovite postupak koliko god da je potrebno. Vratite nazad u šerpu i sipajte so i šećer, pa nastavite da kuvate stalno mešajući, sve dok ne dobijete željenu gustinu paradajz sosa. Nakon toga, kuvani paradajz sipajte u zagrejane tegle ili flaše, zatvorite ih i ostavite da se ohlade. Možda ćete želeti da napravite neverovatnu poparu sa paradajz sosom.
Pročitajte oiriginalni recept za sjajan marinara sos
BONUS VIDEO
StvarUkusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Mađarica kolač za sve prilike
Faširane pileće šnicle sa sirom i začinskim biljem
Kiflice punjene sirom i kulenom
Domaćinska musaka sa lukom i slaninom