Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DOMAĆI GUSTI KEČAP: Najbolji nadev za picu - bez mnogo truda

Domaći kečap mogu svi da naprave.

 Domaći kečap sa gustinom Izvor: Shutterstock

Vredne domaćice su već uveliko počele da pripremaju zimincu, a obavezno na vaše police dodajte i domaći kečap koji se pravi od paradajza i gustina. Isplativije je da ga sami napravite, a i mnogo je zdraviji nego kupovni. Kečap možete da koristite kao prilog uz mnoga jela, a najviše se služi uz pomfrit i picu. 

  • Sastojci:
  • 8 kg paradajza
  • 2 kašike sirćeta
  • 300 g šećera
  • 120 g soli
  • 200 g gustina
  • origano (po želji) 
  • 1 kesica konzervansa

Priprema:
Paradajz zasecite, pa kratko blanširajte u provreloj vodi. Kada se ohladi skinite kožicu i lepo ispasirajte. Možete u blenderu, a možete i u mašinici ako je imate. Sipajte u šerpu i posle ključanja kuvajte još pola sata. Zatim sipajte sirće, šećer i so. Dobro promešajte da se svi sastojci lepo sjedine. Ostavite na šporetu još nekih 10 minuta, a zatim odvojite litar smese i dodajte gustin.Zatim smesu sa gustinom sipajte u paradajz i lepo promešajte da se sve sjedni. Ostavite da se kuva još pola sata, pa na kraju dodajte origano i konzervans. Promešajte i sipajte u sterilisane tegle.

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

01:01
čišćenje zagorele šerpe
Izvor: tiktok/southerbee
Izvor: tiktok/southerbee

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 1

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Pinky

Koliko l kecapa se dobija od ove kolicine?

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti