Pune tegle džema, ajvara, pindjura... znače da se zimnica uveliko sprema. Od pečenih paprika se uglavnom prave skoro svi specijaliteti kojima je bogata zimnica i njihovom ukusu niko ne može da odoli. Danas vam predlažemo da napravite peckanu papriku koju neki vole više od pečene. Možete da je servirate uz bilo koje jelo kao salatu. Ovaj recept za peckane paprike je odličan i ne postoji šansa da vam ne uspe. 

  • Sastojci:
  • 6 kg paprika
  • 1 šoljica esencije
  • 1 kesica konzervansa
  • 1 kesica vinobrana
  • 300 g šećera
  • 150 g soli
  • malo bibera u zrnu
  • 1 glavica belog luka 
  • 1 kg šargarepe

Priprema:
Paprikama skinite peteljku i izvadite semenke, ali ih ostavite cele. Kratko ih pecnite na vreloj ringli, pa poređajte u posudu i pokrijte krpom. Esenciju, konzervans, vinobran, šećer i so lepo sjedinite. U većoj posudi poređajte paprike, sipajte malo tečnosti, opet paprike i tako dok ne utrošite sve sastojke. Neka odstoji 24 sata. Zatim paprike poređajte u sterilisane tegle, pa u svaku dodajte šargarepu isečenu na kolutove i krupnije sečen beli luk. Pospite biber u zrnu i prelije tečnošću u kojoj su paprike stajale. Dobro zatvorite.

BONUS VIDEO:

Kurir televizija JEDNA STVAR RAZLIKUJE PRAVI DOMAĆI AJVAR OD OSTALIH: Evo kako da prepoznate koji je u pitanju (KURIR TELEVIZIJA)

Izvor: Stvar ukusa