Slani rolati su nekada bili rezervisani samo za slavsku i prazničnu trpezu, ali danas postoji toliko recepata za ovo ukusno predjelo da možete da ga jedete i za večeru ili doručak. U nastavku teskta nudimo vam tri jeftina recepta za slane rolate koji se spremaju od gotovih kora. U zavisnosti od toga šta volite izaberite nadev, a ima za svačiji ukus ponešto. 

Rolat sa paradajzom i kobasicom

Slani rolat sa kobasicama
Printscreen/YT/Готовим с Оксаной Пашко 
  • Sastojci:
  • 1 pakovanje kora 
  • 150 g kobasice 
  • 3-4 paradajza 
  • 100 g tvrdog sira 
  • 150-200 g majoneza 
  • 1 čen belog luka 
  • 1 veza mirođije 
  • 1 veza peršuna 

Priprema: 

Paradajzu izvadite sočni deo, pa isecite na sitne kockice. U majonez dodajte mleveni beli luk, pa promešajte. Uzmite koru i premažite majonezom, pa stavite drugu koru i premažite majonezom. Zatim stavite treću koru i premažite majonezom, pa poređajte sekcanu kobasicu. Preko pospite seckani peršun i mirođiju, pa stavite još jednu koru i premažite majonezom. Preko ide još jedna kora, pa sloj majoneza, pa još jedna kora. Opet premažite majonezom, pa poređajte seckani paradajz i rednani sir. Urolajte, pa premažite majonezom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta. 

Rolat sa jajima i kiselim krastavcima

Slani rolat sa kuvanim jajima i krastavcem
Printscreen/YT/Готовим с Оксаной Пашко 

  • Sastojci: 
  • 1 pakovanje kora 
  • 5 jaja 
  • 3 krastavca 
  • 150-250 g majoneza 
  • 1 veza mirođije 
  • 1 čen belog luka 

Priprema: 

Jaja skuvajte, pa izrendajte. U posudi pomešajte rendana jaja sa 150 g majoneza, rendnanom mirođijom i mlevenim belim lukom. Koru premažite majonezom, pa stavite drugu koru, premažite je majonezom i onda stavite treću koru. Premažite je smesom sa jajima. Zatim ide još jedan kora, majonez, kora, majonez, kora i još jednom premažite majonezom. Poređajte krastava koji ste tanko isekli po dužini. Urolajte, premažite majonezom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 mintua. 

Rolat sa tunjevinom i zelenom salatom

Slani rolat sa tunjevinom i zelenom salatom
Printscreen/YT/Готовим с Оксаной Пашко 

  • Sastojci:
  • 1 pakovanje kora 
  • 1-2 konzerve tunjevine 
  • 200 g zelene salata 
  • 5 kašika majoneza 
  • 1 veza peršuna 
  • 1 veza mirođije 

Priprema:

Gotovu koru premažite majonezom, pa opet kora, majonez, kora, majonez. Preko poređajte proceđenu tunjevinu, pa pospite seckanom mirođijom i peršunom i poređajte zelenu salatu. Opet ide kora koja se premazuje majonezom, pa kora, pa majonez, pa kora, pa majonez. Opet proeđajte tunjevinu, a zatim pospite seckanom mirođijom i peršunom, pa poređajte zelenu salatu. Urolajte i premažite majonezom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 mintua. 

BONUS VIDEO: 

Rolat od lisnatog testa instagram/cookistwow

Izvor: Stvar ukusa