Slani rolati su nekada bili rezervisani samo za slavsku i prazničnu trpezu, ali danas postoji toliko recepata za ovo ukusno predjelo da možete da ga jedete i za večeru ili doručak. U nastavku teskta nudimo vam tri jeftina recepta za slane rolate koji se spremaju od gotovih kora. U zavisnosti od toga šta volite izaberite nadev, a ima za svačiji ukus ponešto.
Rolat sa paradajzom i kobasicom
- Sastojci:
- 1 pakovanje kora
- 150 g kobasice
- 3-4 paradajza
- 100 g tvrdog sira
- 150-200 g majoneza
- 1 čen belog luka
- 1 veza mirođije
- 1 veza peršuna
Priprema:
Paradajzu izvadite sočni deo, pa isecite na sitne kockice. U majonez dodajte mleveni beli luk, pa promešajte. Uzmite koru i premažite majonezom, pa stavite drugu koru i premažite majonezom. Zatim stavite treću koru i premažite majonezom, pa poređajte sekcanu kobasicu. Preko pospite seckani peršun i mirođiju, pa stavite još jednu koru i premažite majonezom. Preko ide još jedna kora, pa sloj majoneza, pa još jedna kora. Opet premažite majonezom, pa poređajte seckani paradajz i rednani sir. Urolajte, pa premažite majonezom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta.
Rolat sa jajima i kiselim krastavcima
- Sastojci:
- 1 pakovanje kora
- 5 jaja
- 3 krastavca
- 150-250 g majoneza
- 1 veza mirođije
- 1 čen belog luka
Priprema:
Jaja skuvajte, pa izrendajte. U posudi pomešajte rendana jaja sa 150 g majoneza, rendnanom mirođijom i mlevenim belim lukom. Koru premažite majonezom, pa stavite drugu koru, premažite je majonezom i onda stavite treću koru. Premažite je smesom sa jajima. Zatim ide još jedan kora, majonez, kora, majonez, kora i još jednom premažite majonezom. Poređajte krastava koji ste tanko isekli po dužini. Urolajte, premažite majonezom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 mintua.
Rolat sa tunjevinom i zelenom salatom
- Sastojci:
- 1 pakovanje kora
- 1-2 konzerve tunjevine
- 200 g zelene salata
- 5 kašika majoneza
- 1 veza peršuna
- 1 veza mirođije
Priprema:
Gotovu koru premažite majonezom, pa opet kora, majonez, kora, majonez. Preko poređajte proceđenu tunjevinu, pa pospite seckanom mirođijom i peršunom i poređajte zelenu salatu. Opet ide kora koja se premazuje majonezom, pa kora, pa majonez, pa kora, pa majonez. Opet proeđajte tunjevinu, a zatim pospite seckanom mirođijom i peršunom, pa poređajte zelenu salatu. Urolajte i premažite majonezom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 mintua.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus