Tikvice su ukusno i zdravo povrće koje možete da kombinujete sa bilo kojom slanom namirnicom,ali ako ih pomešate sa čokoladom možete i tortu da napravite. Jeftine su i zdrave, a često se koriste i kada se na režimu ishrane, jer supa od tikvica pomaže u mršavljenju. U nastavku teksta pročitajte kako da napravite slani rolat sa tikvicama punjen sirom i povrćem. Vrlo je jednostavno, a može da se služi i kao predjelo za Uskrs.

  • Sastojci:
  • 2 tikvice
  • 4 jajeta 
  • 2 kašike pavlake
  • 2-4 kašike brašna
  • 250 g svežeg sira
  • 1 veza peršuna
  • 2-3 čena belog luka
  • 1 kašičica slatke paprike 
  • 1 kašika pavlake
  • 2 paradajza
  • 1 paprika

Priprema:
Jednu tikvicu izrendajte, pa posolite i ostavite da odstoji. Umutite jaja koja ste posolili i pobiberili, pa dodajte pavlaku i brašno. Lepo sjedinite, pa sipajte rendanu tikvicu koju ste procedili. Zatim sipajte u pleh obložen pek papirom i poravnajte. Preko poređajte drugu tikvicu koju ste isekli na tanke kolutove. Posolite i pecite na 190°C oko 20-25 minuta. U blenderu dobro usitnite sir, pavlaku, peršun, mleveni veli luk, posolite, pobiberite i pospite slatkom paprikom. Dobijenu smesu premažite preko tikvica. Preko poređajte isečeni paradajz i papriku i urolajte. Umotajte u pek papir i ohladite u frižideru par sati.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE