Tikvice su ukusno i zdravo povrće koje možete da kombinujete sa bilo kojom slanom namirnicom,ali ako ih pomešate sa čokoladom možete i tortu da napravite. Jeftine su i zdrave, a često se koriste i kada se na režimu ishrane, jer supa od tikvica pomaže u mršavljenju. U nastavku teksta pročitajte kako da napravite slani rolat sa tikvicama punjen sirom i povrćem. Vrlo je jednostavno, a može da se služi i kao predjelo za Uskrs.
- Sastojci:
- 2 tikvice
- 4 jajeta
- 2 kašike pavlake
- 2-4 kašike brašna
- 250 g svežeg sira
- 1 veza peršuna
- 2-3 čena belog luka
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašika pavlake
- 2 paradajza
- 1 paprika
Priprema:
Jednu tikvicu izrendajte, pa posolite i ostavite da odstoji. Umutite jaja koja ste posolili i pobiberili, pa dodajte pavlaku i brašno. Lepo sjedinite, pa sipajte rendanu tikvicu koju ste procedili. Zatim sipajte u pleh obložen pek papirom i poravnajte. Preko poređajte drugu tikvicu koju ste isekli na tanke kolutove. Posolite i pecite na 190°C oko 20-25 minuta. U blenderu dobro usitnite sir, pavlaku, peršun, mleveni veli luk, posolite, pobiberite i pospite slatkom paprikom. Dobijenu smesu premažite preko tikvica. Preko poređajte isečeni paradajz i papriku i urolajte. Umotajte u pek papir i ohladite u frižideru par sati.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus