Italijanska kuhinja je jedna od najpoznatijih u svetu, a toliko je specijaliteta da prosto ne znate za koji recept da se odlučite. Ako volite jednostavna jela koja svojim ukusom očaravaju onda je naš predlog da napravite mac&cheese njoke. One se prave od krompirovog testa, a Đenaro Kontaldo je podelio odličan recept za njoke za sve one koji su početnici u kuhinji. Spremite hranu kao italijanski majstori i odušetice vaše najbliže.
- Sastojci:
- 2 pakovanja njoka
- 3 kašike kukuruznog skroba
- 1 šolja bujona
- 2 kašike putera
- 3 čena belog luka
- 1 šolja mleka
- 1,5 šolja rendanog tvrdog sira
- 1 šolja rendanog čedar sira
- 1/2 šolje parmezana
Priprema:
Skuvajte njoke, a dok se one kuvaju napravite sos od sira. U posudi pomešajte bujon i skrob tako da ne ostatnu grudvice. U šerpi istopite puter, pa propržite mleveni beli luk. Sipajte bujon sa skrobom i mešajte dok se dobro ne sjedni, a zatim sipajte mleko i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Zatim sklonite sa šporeta i dodajte rendane sireve i mešajte dok se svi ne istope. Ubacite njoke i promešajte.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem