Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAPRAVITE NJOKE KAO ITALIJANI: Poznati kuvar otkrio najjednostavniji i najbolji recept

Domaće njoke su mnogo ukusnije nego kupovne, a lako se prave.

 Kako se prave domaće njoke Izvor: Shutterstock

Italijani su poznati po pravljenju najrazličitijih specijaliteta od testa, kao što su testenina, pica, lazanje, njoke... Svaka domaćica je malo preradila recepte za čuvena jela, ali ipak je originalno najlepše. Poznati italijanski kuvar, Đenaro Kontaldo, otkriva kako da napravite savršene domaće njoke. Njih možete da pržite ili kuvate, služite kao prilog ili jelo, a odlično se uklapaju i sa umacima. Prave se od krompriovog testa i to za nekih pola sata. Uživajte!

  • Sastojci: 
  • 1 kg krompira 
  • so 
  • 2 žumanceta 
  • 150 g brašna 

Priprema:
Krompir skuvajte u ljusci, pa procedite i ostavite da se ohladi. Zatim ga oljuštite i ispasirajte, pa posolite i dodajte žumanca i brašno. Umesite testo, pa ga prebacite na pobrašnjenu površinu. Isecite parče testo, pa ga rolajte dok ne dobijete oblike zmijice. Isecite na manje komade, a prethodno još malo pospite brašnom. Svaku njoku između šaka malo urolajte, pa pritisnite viljuškom i opet lagano urolajte. Kuvajte ih ili pržite. Prijatno!

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti