Italijani su poznati po pravljenju najrazličitijih specijaliteta od testa, kao što su testenina, pica, lazanje, njoke... Svaka domaćica je malo preradila recepte za čuvena jela, ali ipak je originalno najlepše. Poznati italijanski kuvar, Đenaro Kontaldo, otkriva kako da napravite savršene domaće njoke. Njih možete da pržite ili kuvate, služite kao prilog ili jelo, a odlično se uklapaju i sa umacima. Prave se od krompriovog testa i to za nekih pola sata. Uživajte!
- Sastojci:
- 1 kg krompira
- so
- 2 žumanceta
- 150 g brašna
Priprema:
Krompir skuvajte u ljusci, pa procedite i ostavite da se ohladi. Zatim ga oljuštite i ispasirajte, pa posolite i dodajte žumanca i brašno. Umesite testo, pa ga prebacite na pobrašnjenu površinu. Isecite parče testo, pa ga rolajte dok ne dobijete oblike zmijice. Isecite na manje komade, a prethodno još malo pospite brašnom. Svaku njoku između šaka malo urolajte, pa pritisnite viljuškom i opet lagano urolajte. Kuvajte ih ili pržite. Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Kolači damski poljupci koji će biti hit na slavi
Prijavite se za „Lepa&Srećna“ konferenciju „Zdravlje žena Srbije“! Saznajte sve o prevenciji i lečenju raka dojke
Najbrža čokoladna plazma torta za sve prilike