Italijanska kuhinja je poznata u celom svetu i nema osobe koja ne uživa bar u jednom specijalitetu.Paste su definitivno najpopularnije, pa vam predlažemo da napravite makarone sa mlevenim mesom i spanaćem u kremastom sosu. Još su bolje od čuvenih bolonjeza, a mnogo se brže spremaju.
- Sastojci:
- 450 g mlevenog mesa (po izboru)
- 1 crni luk
- 3 čena belog luka
- so, crni biber, slatka paprika, italijanski začin
- 250 g testenine (po izboru)
- 2 paprike
- 200 ml bujona
- 150 ml pavlake za kuvanje
- 1 kašika paradajz pirea
- 50 g čedar sira
- 70 g spanaća
- masline
Priprema:
Mleveno meso propržite, pa pospite italijanskim začinom i slatkom paprikom. Promešajte, pa dodajte seckani crni luk. Pržite dok ne omekša, pa dodajte seckanu papriku, posolite i pobiberite, pa pržite još 5 minuta. U međuvremenu skuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju. U tiganj dodajte paradaz pire i promešajte, pa sipajte bujon (1/2 kocke supe rastovirte u 200 ml vrele vode) i pavlaku za kuvanje. Promešajte, pa poklopite i kuvajte nekih 10 minuta. Dodajte rendani sir, spanać i proceđenu testeninu. Sve lepo promešajte i ostavite još 5 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus