Italijanska kuhinja je poznata u celom svetu i nema osobe koja ne uživa bar u jednom specijalitetu.Paste su definitivno najpopularnije, pa vam predlažemo da napravite makarone sa mlevenim mesom i spanaćem u kremastom sosu. Još su bolje od čuvenih bolonjeza, a mnogo se brže spremaju. 

  • Sastojci:
  • 450 g mlevenog mesa (po izboru)
  • 1 crni luk 
  • 3 čena belog luka
  • so, crni biber, slatka paprika, italijanski začin
  • 250 g testenine (po izboru) 
  • 2 paprike
  • 200 ml bujona
  • 150 ml pavlake za kuvanje
  • 1 kašika paradajz pirea 
  • 50 g čedar sira 
  • 70 g spanaća 
  • masline

Priprema:

Mleveno meso propržite, pa pospite italijanskim začinom i slatkom paprikom. Promešajte, pa dodajte seckani crni luk. Pržite dok ne omekša, pa dodajte seckanu papriku, posolite i pobiberite, pa pržite još 5 minuta. U međuvremenu skuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju. U tiganj dodajte paradaz pire i promešajte, pa sipajte bujon (1/2 kocke supe rastovirte u 200 ml vrele vode) i pavlaku za kuvanje. Promešajte, pa poklopite i kuvajte nekih 10 minuta. Dodajte rendani sir, spanać i proceđenu testeninu. Sve lepo promešajte i ostavite još 5 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE