Jednostavni obroci su nam često prvi izbor kada smo u žurbi, a želim nešto baš ukusno. Danas postoji dosta recepata koje možete da pripremite,a većina namirnica se i dobro uklapa, pa možete da pustite mašti na volju. Naš predlog je da iskombinujete karfiol i krompir, a onda im dodajte i proprženo povrće za lepši ukus. Na kraju ste to pospite rendanim sirom i odličan ručak je na stolu.
- Sastojci:
- 400 g karfiola
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 250 g čeri paradajza
- 5 čenova belog luka
- 4-5 krompira
- 4 jajeta
- 150 ml pavlake za kuvanje
- 50 g tvrdog sira
- maslinovo ulje
Priprema:
Karfiol isecite na cvetove, pa kratko blanširajte. U tiganju na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, a kada on omekša dodajte i čeri isečen na pola, seckani beli luk i sitno seckanu šargarepu. Pržite dok povrće ne omekša, a onda sipajte u neku posudu. U istom tiganju propržite krompir isečen na kockice. U činiji umutite jaja koja ste posolili i pobibirili, i u koja ste dodali pavlaku za kuvanje. Pre nego što krompir bude skroz gotov, dodajte proceđeni karfiol, kao i povrće. Promešajte. Preko sipajte smesu sa jajima i pospite rendanim sirom. Poklopite i kuvajte na niskoj temperaturi još 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus