Jednostavni obroci su nam često prvi izbor kada smo u žurbi, a želim nešto baš ukusno. Danas postoji dosta recepata koje možete da pripremite,a većina namirnica se i dobro uklapa, pa možete da pustite mašti na volju. Naš predlog je da iskombinujete karfiol i krompir, a onda im dodajte i proprženo povrće za lepši ukus. Na kraju ste to pospite rendanim sirom i odličan ručak je na stolu. 

  • Sastojci:
  • 400 g karfiola 
  • 1 crni luk 
  • 1 šargarepa 
  • 250 g čeri paradajza 
  • 5 čenova belog luka 
  • 4-5 krompira 
  • 4 jajeta 
  • 150 ml pavlake za kuvanje 
  • 50 g tvrdog sira 
  • maslinovo ulje

Priprema: 
Karfiol isecite na cvetove, pa kratko blanširajte. U tiganju na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, a kada on omekša dodajte i čeri isečen na pola, seckani beli luk i sitno seckanu šargarepu. Pržite dok povrće ne omekša, a onda sipajte u neku posudu. U istom tiganju propržite krompir isečen na kockice. U činiji umutite jaja koja ste posolili i pobibirili, i u koja ste dodali pavlaku za kuvanje. Pre nego što krompir bude skroz gotov, dodajte proceđeni karfiol, kao i povrće. Promešajte. Preko sipajte smesu sa jajima i pospite rendanim sirom. Poklopite i kuvajte na niskoj temperaturi još 15 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE