Pomešajte raznovrsno povrće, kao što su brokoli, karfiol, paprike, paradajz... sa jajima i sirom, a onda ispecite u rerni.Dobićete savršeno ukusno jelo koje možete da služite u bilo kojoj prilici, a koje vam neće oduzeti puno vremena. Ovako pripremljeno povrće možete da služite i kao lažnu pitu za večeru.
- Sastojci:
- 450 g karfiola
- 300 g brokolija
- 1 kašičica karija
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 2 paprike (žuta i crvena)
- 250 g čeri paradajza
- 5 jaja
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 100 g brašna
- 1 veza peršuna
- 70 g tvrdog sira
Priprema:
Karfiol i brokoli isecite na cvetove, pa kratko blanširajte u vodi. Procedite i stavite u vatrostalnu posudu. Na ulju propržite seckani luk i šargarepu, pa kad povrće omekša dodajte u karfiol i brokoli. Promšejate, pa dodajte krupnije sečenu papriku i čeri paradajz isečen na polutke. Jaja posolite, pobiberite i pospite karijem, pa umutite. Zatim sipajte pavlaku za kuvanje, brašno i seckani peršun. Sve dobro sjedinite, pa prelijte preko povrća. Pospite rendanim sirom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 35-40 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus