Pomešajte raznovrsno povrće, kao što su brokoli, karfiol, paprike, paradajz... sa jajima i sirom, a onda ispecite u rerni.Dobićete savršeno ukusno jelo koje možete da služite u bilo kojoj prilici, a koje vam neće oduzeti puno vremena. Ovako pripremljeno povrće možete da služite i kao lažnu pitu za večeru. 

  • Sastojci:
  • 450 g karfiola 
  • 300 g brokolija 
  • 1 kašičica karija 
  • 1 crni luk 
  • 1 šargarepa 
  • 2 paprike (žuta i crvena)
  • 250 g čeri paradajza 
  • 5 jaja 
  • 200 ml pavlake za kuvanje 
  • 100 g brašna 
  • 1 veza peršuna 
  • 70 g tvrdog sira 

Priprema:
Karfiol i brokoli isecite na cvetove, pa kratko blanširajte u vodi. Procedite i stavite u vatrostalnu posudu. Na ulju propržite seckani luk i šargarepu, pa kad povrće omekša dodajte u karfiol i brokoli. Promšejate, pa dodajte krupnije sečenu papriku i čeri paradajz isečen na polutke. Jaja posolite, pobiberite i pospite karijem, pa umutite. Zatim sipajte pavlaku za kuvanje, brašno i seckani peršun. Sve dobro sjedinite, pa prelijte preko povrća. Pospite rendanim sirom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 35-40 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE