Musaka je starinsko jelo koje svaka zemlja pravi na drugačiji način. Ako ste ljubitelj ovog jela od krompira i mlevenog mesa, onda vam predlažemo da probate da napravite i musaka rolat. Idealan je ako imate slavu, ali i za uskršnji sto.Ono što ga razlikuje od čuvenog klasika jeste sir koji se dodaje. Ukus je fantastičan i svi će vam tražiti repete.
- Sastojci:
- 900 g krompira
- 300 g sira
- 2 kašike ulja
- Za nadev:
- 500 g mlevenog mesa (po izboru)
- 2 kašike ulja
- 1 crni luk
- 3 zelene paprike
- 3 čena belog luka
- 2 kašike paradajz sosa
- 1 kašičica paradajz paste
- malo peršuna
Priprema:
Pleh od rerne obložite pek papirom i pospite rendanim sirom. Preko pređajte krompir koji ste isekli na tanje kolutove. Posolite i premažite uljem, pa onda pecite u rerni na 200°C oko pola sata. Propržite sitno seckani crni luk, pa dodajte mleveno meso i sitno seckanu papriku. Pred kraj sipajte paradajz sos, paradajz pastu, mleveni beli luk i seckani peršun. Začinite po želji, pa pržite dok ne bude gotovo. Izvadite krompir iz rerne i pospite preko rendani sir, pa mleveno meso, pa opet sir. Urolajte, pospite sirom i seckanim peršunom, pa pecite još 10 minuta na 200°C.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom