Musaka je starinsko jelo koje svaka zemlja pravi na drugačiji način. Ako ste ljubitelj ovog jela od krompira i mlevenog mesa, onda vam predlažemo da probate da napravite i musaka rolat. Idealan je ako imate slavu, ali i za uskršnji sto.Ono što ga razlikuje od čuvenog klasika jeste sir koji se dodaje. Ukus je fantastičan i svi će vam tražiti repete. 

  • Sastojci:
  • 900 g krompira 
  • 300 g sira 
  • 2 kašike ulja 
  • Za nadev: 
  • 500 g mlevenog mesa (po izboru) 
  • 2 kašike ulja 
  • 1 crni luk 
  • 3 zelene paprike 
  • 3 čena belog luka 
  • 2 kašike paradajz sosa 
  • 1 kašičica paradajz paste
  • malo peršuna

Priprema:
Pleh od rerne obložite pek papirom i pospite rendanim sirom. Preko pređajte krompir koji ste isekli na tanje kolutove. Posolite i premažite uljem, pa onda pecite u rerni na 200°C oko pola sata. Propržite sitno seckani crni luk, pa dodajte mleveno meso i sitno seckanu papriku. Pred kraj sipajte paradajz sos, paradajz pastu, mleveni beli luk i seckani peršun. Začinite po želji, pa pržite dok ne bude gotovo. Izvadite krompir iz rerne i pospite preko rendani sir, pa mleveno meso, pa opet sir. Urolajte, pospite sirom i seckanim peršunom, pa pecite još 10 minuta na 200°C. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE