Jednostavna jela osvajaju svakoga na prvi zalogaj, ali pored ukusa, ljudi su oduševljeni i lakom pripremom. Ako volite tikvice, onda obavezno isprobajte ovaj recept. Između 2 sloja povrća nalaze se sir i šunka, a ovo ukusno jelo možete da služite i za ručak, ali i večeru. Sastojci su jeftini, a većinu njih već imate kod kuće.
- Sastojci:
- 4 tikvice
- 3 jajeta
- 1 mladi luk
- 120 g brašna
- 6 parčeta šunke
- tvrdi sir
- 1 kašičica praška za pecivo
- prezle
Priprema:
Tikvice izrendajte, pa posolite i ostavite da odstoji 20 minuta, a onda ih dobro procedite. Sjedinite tikivice sa jajima, pa dodajte seckani mladi luk, pa posolite i pobiberite. Promešajte, pa sipajte brašno i prašak za pecivo. Zatim opet promešajte, pa vatrostalnu posudu nauljite i pospite prezlama, a onda sipajte pola količine smese i rasporedite. Preko poređajte šunku i sečen sir, pa još jedan sloj smese i poravnajte. Pospite prezlama, malo nauljite i pecite na 200°C oko 40 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem