Tikvice spadaju u zdravo povrće, odlične su za mršavljanje, a mogu da se spremaju na milion načina. Od njih možete da pravite potaž, musaku, da ih punite, a mi vam predlažemo da ih ispohujete. Umesto klasičnog poha isprobajte ovaj, jer će vam se dopasti. U jaja se dodaje rendani sir, a ovako pripremljene pohovane tikvice su daleko ukusnije nego inače.
- Sastojci:
- 2 tikvice
- 100 g tvrdog sira
- 1 kašičica peršuna
- 1 kašičica slatke paprike
- 3 jajeta
- 100 g prezli
- 50 g brašna
Priprema:
Tikvice isecite po dužini, pa stavite u neku posudu, pa posolite i pobiberite. Ostavite ih tako 20 minuta da puste vodu. Umutite jaja, pa dodajte peršun, slatku papriku i rendani sir. U drugoj posudi pomešajte brašno i prezle. Tikvice procedite, pa uvaljajte u brašno sa prezlama, a onda u jaja sa sirom. Pržite u zagrejanom ulju po 5 minuta sa obe strane.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus