Prokelj je bogat proteinima, dijetetskim vlaknima, omega 3 i omega 6 masnim kiselinama, vitaminima C, A, K, E i B kompleksa, mineralima, a najviše ima kalijuma, mangana, bakra, kalcijuma, gvožđa i fosfora. Bez obzira na brojne prednosti za organizam, veliki broj ljudi i dalje odbija da ga jede. Ako ga pripremite kako treba, garantujemo da će se svi oduševiti, a naš predlog je recept Gordona Remzija. Prokelj napravite sa slaninom i pečenim kesetenom i ješće ga i najveći izbirljivci. 

  • Sastojci: 
  • 1/2 kg prokelja 
  • 200-300 g slanine 
  • 3-4 komada pečenog kestenja 
  • malo limunove kore 
  • malo limunovog soka 

Priprema:
Skinite 2-3 lista sa površine, isecite dno i prepolovite prokelj na pola. Blanširajte u ključaloj vodi par minuta. Zagrejte tiganj i sipajte kašiku maslinovog ulja, pa dodajte seckanu slaninu. Posolite i pobiberite. Procedite prokelj i dodajte ga u posudu sa slaninom. Pred kraj dodajte seckane pečeno kestenje, a 10 sekundi pre nego što ćete da isključite šporet dodajte rendanu limunovu koru, kao i malo limunovog soka. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE