Prokelj je bogat proteinima, dijetetskim vlaknima, omega 3 i omega 6 masnim kiselinama, vitaminima C, A, K, E i B kompleksa, mineralima, a najviše ima kalijuma, mangana, bakra, kalcijuma, gvožđa i fosfora. Bez obzira na brojne prednosti za organizam, veliki broj ljudi i dalje odbija da ga jede. Ako ga pripremite kako treba, garantujemo da će se svi oduševiti, a naš predlog je recept Gordona Remzija. Prokelj napravite sa slaninom i pečenim kesetenom i ješće ga i najveći izbirljivci.
- Sastojci:
- 1/2 kg prokelja
- 200-300 g slanine
- 3-4 komada pečenog kestenja
- malo limunove kore
- malo limunovog soka
Priprema:
Skinite 2-3 lista sa površine, isecite dno i prepolovite prokelj na pola. Blanširajte u ključaloj vodi par minuta. Zagrejte tiganj i sipajte kašiku maslinovog ulja, pa dodajte seckanu slaninu. Posolite i pobiberite. Procedite prokelj i dodajte ga u posudu sa slaninom. Pred kraj dodajte seckane pečeno kestenje, a 10 sekundi pre nego što ćete da isključite šporet dodajte rendanu limunovu koru, kao i malo limunovog soka.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus