Umesto standardnih od mlevenog mesa isprobajte predivne pljeskavice od kupusa i tunjevine. Lako i brzo se prave, a zahvaljujući ljutom sosu imaju i pikantan ukus. Uživaćete u svakom zalogaju, a uspevaju i početnicima u kuhinji. Poslužite ih za ručak uz neki ukusan umak, ali mogu i kao lagana večera. 

  • Sastojci:
  • 1/2 malog kupusa 
  • 150 g tvrdog sira 
  • 2 jajeta 
  • 190 g tunjevine 
  • 1/2 malog ljubičastog luka
  • 1 čen belog luka
  • 4 kašike majoneza 
  • 1-2 kašičice ljutog sosa

Priprema:
Kupus izrendajte, pa dodajte i rendani sir. Jaja umutite, posolite i pobiberite, pa dodajte u kupus i sir. U istu posudu sipajte i proceđenu tunjevinu, seckani ljubičasti luk, majonez, mleveni beli luk i ljuti sos. Dobro sjedinite, pa kašikom sipajte u tiganju u kojem ste zagrejali ulje i pržite. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE