Umesto standardnih od mlevenog mesa isprobajte predivne pljeskavice od kupusa i tunjevine. Lako i brzo se prave, a zahvaljujući ljutom sosu imaju i pikantan ukus. Uživaćete u svakom zalogaju, a uspevaju i početnicima u kuhinji. Poslužite ih za ručak uz neki ukusan umak, ali mogu i kao lagana večera.
- Sastojci:
- 1/2 malog kupusa
- 150 g tvrdog sira
- 2 jajeta
- 190 g tunjevine
- 1/2 malog ljubičastog luka
- 1 čen belog luka
- 4 kašike majoneza
- 1-2 kašičice ljutog sosa
Priprema:
Kupus izrendajte, pa dodajte i rendani sir. Jaja umutite, posolite i pobiberite, pa dodajte u kupus i sir. U istu posudu sipajte i proceđenu tunjevinu, seckani ljubičasti luk, majonez, mleveni beli luk i ljuti sos. Dobro sjedinite, pa kašikom sipajte u tiganju u kojem ste zagrejali ulje i pržite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem