Da li ste znali da listove cvekle možete da iskoristite u kulinarstvu? Više ne morate da ih bacate, od njih možete da napravite vrhunske đakonije, kao npr. salatu, rolnice, možete da punite pitu, da punite gjoze (azijske knedle)... Primena lišća u kulinarstvu je široka, a naš današnji predlog su prolećne rolnice. Napunite ih belim mesom, šargarepom u slatko-kiselom sosu i krastvcima. Takođe, možete da dodate papriku ili neko drugo povćre po želji.
- Sastojci:
- 1 šargarepa
- 1 kašika soja sosa
- 1/2 kašike sirćeta
- 1/2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
- 1 čen belog luka
- prstohvat mlevenog korijandera
- 1 pileći file
- 1 krastavac
Priprema:
Isecite šargarepu na tanke trake, pa je stavite u posudu. Sipajte sojin sos, so, sirće, šećer, mleveni beli luk i korijander. Promešajte, pa propržite na malo ulja. Izvadite šargarepu, pa u istom tiganju propržite belo meso isečeno na tanke trake. Listove cvekle očistite, pa kratko blanširajte u ključaloj vodi. Na list stavite meso, šargarepu i krastavac isečen na tanke trake. Urolajte i poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus