Ćevapi su jednostavno jelo od mlevenog mesa koje svi obožavaju, a čak se i stranci vraćaju u Srbiju kako bi još jednom pojeli ovaj specijalitet.Lažni ćevapi su mnogo jeftinija, ali i jednako ukusna verzija čuvenog jela. Sve što treba da uradite jeste da u krompir dodate malo začina i brašno i eto ručka koji niko neće odbiti. Dovoljno je da poslužite sa sezonskom salatom.
- Sastojci:
- 500 g krompira
- peršun
- so, biber, slatka paprika
- 1 kašika brašna
Priprema:
Krompir skuvajte, pa procedite i izrendajte. Zatim dodajte seckani peršun, brašno, posolite, pobiberite i pospite slatkom paprikom. Sve dobro sjedinite, oblikujte ćevape i pržite u tiganju na malo zagrejanog ulja.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem